PREISKAVA

Razkrivamo: kaj je sodnica zapisala v odredbi za preiskavo SDS

Objavljeno 15. december 2015 10.47 | Posodobljeno 15. december 2015 11.49 | Piše: S. N.

Na sedežu SDS in v DZ poteka preiskava. V tem članku razkrivamo papirje, na podlagi katerih so policisti danes vdrli na sedež največje opozicijske stranke.

LJUBLJANA – Na sedežu stranke SDS in v državnem zboru (DZ) poteka preiskava v predkazenskem postopku image suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti zoper osumljene iz DUTB, in sicer izvršnega direktorja DUTB Aleša Koršiča, nekdanjega izvršnega direktorja slabe banke Boštjana Gjerkeša, prav tako nekdanjega glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Månnsona in, kot je zapisano v odredbi za preiskavo, še neugotovljene osebe iz družbe DUTB in drugih družb, osumljene zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Med osumljenimi je tudi Andrej Šircelj, in sicer zaradi suma pomoči pri nadaljevanem kaznivem dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. In prav na njegovem zasebnem naslovu, na sedežu stranke SDS in v Šircljevi pisarni v DZ so se oglasili preiskovalci. 

Ekskluzivno razkrivamo, kaj je zapisano v odredbi za preiskavo, na podlagi katere potekajo današnje preiskave in kakšno dokumentacijo želijo preiskovalci zaseči. 

image

image

image

image

 

 

Deli s prijatelji