UJET

Razkrito: Omerzel zamolčal še en posel z Darsom

Objavljeno 06. december 2013 09.06 | Posodobljeno 06. december 2013 09.09 | Piše: P. J.

Zatrjeval je, da podjetje ne bo širilo poslov z Darsom, vendar se tega ni držal.

Govoril je eno, dokumenti pa kažejo nekaj drugega.

LJUBLJANA – Skoraj ne mine dan, da ne bi v medijih razkrili kakšnih novih poslov med podjetjem Lastinski in Darsom. Lastinski, ki je v lasti ministra Sama Omerzela, je še oktobra letos od Darsa dobilo naročilnico za posel, ki pa ga je Omerzel zamolčal, poroča Požareport.

Računa še niso izstavili

Na portalu so objavili tudi dokument, ki razkriva, da ministrovo podjetje za Dars ne vzdržuje samo vremenskih postaj, ampak je 8. oktobra direktor podjetja Mitja Veber na Dars poslal ponudbo za letni pregled in preizkušanje merilnika slanosti Sobo 20. Cena pregleda je bila postavljena na nekaj več kot 15.000 evrov. Na Darsu so ponudbo sprejeli in 21. oktobra podjetju Lastinski izdali naročilnico za 12.600 evrov. Čeprav je minister poslancem zagotavljal, da njegovo podjetje poslov z državnim podjetjem Dars ne bo širilo, očitno ni bilo tako. Naročilnico podjetju sta podpisala Matjaž Knez in Franc Skok.

Omerzelovo podjetje naj bi posel že opravilo, računa pa še ni izstavilo. Na Darsu naj bi bili prepričani, da ga še niso izdali zato, ker so v vmesnem času podrobnosti delovanja ministrovega podjetja pricurljale v javnost.

Do državnega denarja prek drugega podjetja

Iz dopisa, ki ga je podjetje Lastinski v začetku oktobra poslalo na Dars, kjer so jih obvestili o prenehanju licence švicarskega proizvajalca vremenskih postaj Boschung Mecatronic AG, je zapisano, da bo po novem imetnik licence mariborsko podjetje Svet strojev, d. o. o., a to naj bi bilo samo obvod za posle, ki jih bo dejansko opravljalo podjetje Lastinski. V dopisu so na koncu celo zapisali, da podjetje Lastinski mariborskemu podjetju strokovno svetuje in ponuja usluge.

Deli s prijatelji