SKRIVANJE

Razkrito, kaj sta imela na vrtu zakopano Miro in Zdenka Cerar

Objavljeno 10. april 2014 21.31 | Posodobljeno 10. april 2014 21.33 | Piše: P. J.

Pot družinskega prijatelja Staneta Kavčiča naj bi nadaljeval Miro Cerar mlajši.

LJUBLJANA – Komu je bil dan dragoceni Dnevnik politika Staneta Kavčiča? Kot poroča Nedeljski, sta bila z ženo Angelco velika prijatelja Mira in Zdenke Cerar. Onadva sta dobila Dnevnik v hrambo, ko se je začelo vohljanje za njim. Kovinski zaboj z Dnevnikom sta zakonca Cerar zakopala pri sebi doma.

Bo nadaljeval Kavčičevo pot?

Za vstop v politiko naj bi bil po meri Staneta Kavčiča Miro Cerar mlajši. Za to naj bi se ta odločil zato, »ker enostavno mora sprejeti izziv, za katerega se je žrtvoval njihov družinski prijatelj Stane Kavčič«. V politiki je bila aktivna tudi njegova mama Zdenka Cerar, ki je do konca delovala v LDS.

Nadaljevanje Dnevnika

V Nedeljskem so zapisali, da bi tako, kot je bila osamosvojitev Slovenije usodno prepletena z Dnevnikom Staneta Kavčiča, morala biti z njim povezana nova politična smer na prihodnjih volitvah, na katerih bo sodelovala tudi zdajšnja politična trojka, Alenka Bratušek, Uroš Čufer in Boštjan Jazbec, ki ne samo, da noče razkriti, kdo so bančni prevaranti, krivi za bančne luknje, ampak odkrito pravi, da bodo to luknjo morali zakrpati davkoplačevalci

Zakopan na vrtu

Dnevnik, zakopan na vrtu Zdenke in Mira Cerarja, so menda na vsak način dolga leta skušali izslediti partijci in ga uničiti, ponarediti ali pa uporabiti proti avtorju za nove obtožbe. Skrivnostni dokument naj bi bil najprej Stane Kavčič zakopal na vrtu svoje počitniške hiše. Ko ga je Niko Kavčič fotokopiral v dveh izvodih, je spet romal na skrito mesto, kjer je bil, dokler ga niso predali državnemu arhivu.

Deli s prijatelji