NI JIM HUDEGA

Razkrito je premoženje predsednikov strank

Objavljeno 16. junij 2014 21.12 | Posodobljeno 16. junij 2014 21.13 | Piše: Ma. F.

Franc Bogovič poseduje za 250 tisoč evrov nepremičnin, Miro Cerar je lani za pravno svetovanje prek svojega espeja ustvaril 31 tisoč evrov čistega dobička.

Poslanec SD Dejan Židan.

LJUBLJANA – Manj kot mesec dni nas loči do julijskih parlamentarnih volitev, zato se politiki že na vse pretege trudijo osvojiti čim več simpatij volivcev. Precej manj kot o obljubah in volilnem programu pa predsedniki strank govorijo o svojem premoženju. Pa si oglejmo, koliko imajo pod palcem.

Zoran Janković

Prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković na mesec prejme 4700 evrov bruto plače, je pa tudi lastnik polovice hiše na Vinterci v Ljubljani in okoliških zemljišč, pišejo Finance. Njegova žena Mija Jaković je lastnica druge polovice hiše.

Ljubljanski župan se naokoli prevaža v 11 let starem mercedesu,  v lasti pa ima tudi 62,5-odstotni delež družbe KLM. Lani marca je bilo premoženje družine Janković ocenjeno na tri milijone evrov.

Alenka Bratušek

Pa poglejmo še k odhajajoči premierki Alenki Bratušek. Njena bruto mesečna plača znaša med pet in šest tisoč evri, Bratuškova pa ima v lasti polovico hiše v Kranju ter sadovnjak, pišejo Finance. Lani je posedovala mercedes letnik 2010, imela pa je tudi nekaj depozitov in za več kot 19 tisoč evrov posojil.

Janez Janša

Prvak SDS Janez Janša ima v lasti polovico stanovanja na Mesarski v Ljubljani, solastnica je žena Urška Bačovnik Janša. Stanovanje je Gurs ocenil na 230 tisoč evrov, pišejo Finance. Poleg tega je tudi lastnik hiše v Šentilju nad Velenjem s sadovnjakom in z dvema hektarjema gozda. Ima tudi počitniško hišo v Zavrzelnem nad Bovcem, šest tisoč kvadratnih metrov okoliških zemljišč ter kmetijsko zemljišče v Žalni pri Grosupljem. Janša poseduje tudi avtomobil znamke volvo.

Franc Bogovič

Franc Bogovič poseduje za 250 tisoč evrov nepremičnin, je pisal MMC. Poleg hiše, v kateri stanuje, je tudi solastnik gospodarskega objekta, solastnik hiše in gospodarskega objekta, kjer živijo ženini starši ter lastnik 12 hektarjev velike kmetije. Je tudi lastnik družinskega podjetja, avtomobila opel insignia in traktorja. Po poročanju Financ je predsednik SLS tudi na seznamu prejemnikov kmetijskih subvencij. V štirih letih je s tega naslova prejel 65 tisoč evrov.

Igor Šoltes

Predsednik stranke Verjamem Igor Šoltes ima po pisanju MMC v lasti polovico stanovanja v Ljubljani in manjšega stanovanja v Piranu. Je tudi lastnik kmetijskega in gozdnega zemljišča ter solastnik dveh garaž. Njegovo nepremičninsko premoženje se ocenjuje na 140 tisoč evrov.

Dejan Židan

Novi šef SD Dejan Židan je polovični lastnik bivalnega prizidka s funkcionalnim zemljiščem v Murski Soboti, pišejo Finance. Gurs je vrednost objekta ocenil na 154 tisoč evrov. Židan je tudi lastnik stanovanja v bloku v Mariboru, ima pa tudi kupone vzajemnih skladov v vrednosti 27 tisoč evrov, 5500 evrov na varčevalnem računu ter 27.730 evrov na računu pokojninskega varčevanja. Vozi avtomobil opel signum, letnik 2006.

Miro Cerar

Miro Cerar je lastnik hiše v Murglah, po poročanju MMC naj bi imel tudi 71 tisoč evrov prihrankov, prevaža pa se z osem let starim avtomobilom VW touareg. Lani je za pravno svetovanje prek svojega espeja ustvaril 31 tisoč evrov čistega dobička.
 

Deli s prijatelji