V MOSKVI

Razkrita uradna poročila o okvarjenem falconu

Objavljeno 08. januar 2014 19.08 | Posodobljeno 08. januar 2014 19.08 | Piše: Mo. S.

Ministrstvo za obrambo je zdaj javnosti vendarle pokazalo zapisnik in vsa poročila o okvari letala, ki je decembra 2013 obtičalo v Moskvi.

Kaj se je dogajalo v Moskvi?

LJUBLJANA, MOSKVA – Končno je tudi uradno razjasnjeno, kaj natanko se je 10. decembra lani dogajalo z vladnim falconom, ko sta skupaj z njim v ruski prestolnici obtičala predsednica vlade Alenka Bratušek in minister za obrambo Roman Jakičimage.

Ker ministrstvo za obrambo (Mors) takrat javnosti ni podalo uradnega poročila o dogajanju v Moskvi, so se pojavila namigovanja, da so si okvaro kar izmislili, ministra Jakiča pa da je to rešilo pred pridržanjem, saj je bil ravno takrat tarča preiskav zaradi domnevno sumljivih poslov.

Poročila so javna

Ministrstvo je zdaj javnosti vendarle pokazalo zapisnik in vsa poročila o okvari letala, ki razkrivajo, da je letalo na moskovskem letališču obstalo zaradi težav pri zagonu desnega motorja, do težav pa je prišlo zaradi hudega mraza. Kot je navedeno v dokumentih, so tistega dne izmerili –18 stopinj Celzija, kar je povzročilo zaledenitev ventila za zagon motorja. »Naslednji dan je bil opravljen postopek za ročno aktivacijo ventila za zagon, motorji so normalno delovali. Posledic ni bilo,« so med drugim še zapisali.

Poročila, ki jih je na svoji spletni strani objavil Mors, so pripeta zgoraj.

Deli s prijatelji