MEGA JAHTA

Razkošno plovilo slovenske zunanjosti

Objavljeno 16. avgust 2017 15.29 | Posodobljeno 16. avgust 2017 15.30 | Piše: L. K.
Ključne besede: plovilo jahta

Ljubljansko podjetje je oblikovalo zunanjost 41 metrov dolgega plovila.

Pri tokratnem projektu je šlo za tropalubno megajahto z več kot 500 kvadratnimi metri bivalnih površin! Foto: Superyachttimes

LJUBLJANA, NANNING – Kitajski proizvajalec tako imenovanih megajaht Heysea Yachts bo za javnost neznanega naročnika izdelal 41 metrov dolgo razkošno plovilo, katerega zunanjost bo oblikovalo ljubljansko podjetje Unielle Yacht Design. Tam so pojasnili, da so tovrstni projekti težko dostopni, saj podjetje običajno potrebuje zasebno povabilo glavnega izvajalca. Kot je poročal spletni portal Superyacht Times, so pri Heysea Yachts naročilo prejeli julija, plovilo pa poimenovali projekt FRP 135. Oblikovanje notranjosti so zaupali italijanskemu podjetju, zunanjosti pa slovenskemu, s katerim so enkrat že sodelovali. Pri tokratnem projektu gre za tropalubno megajahto z več kot 500 kvadratnimi metri bivalnih površin.


»Čeprav smo na začetku imeli nekaj težav s prepoznavnostjo, nam je naposled uspelo!

V ljubljanskem podjetju medtem poudarjajo, da je konkurenca na tem področju omejena na italijanske in angleške oblikovalske studie oziroma tako imenovano evropsko oblikovanje, ki ima primat na področju estetike pri gradnji luksuznih plovil. »Čeprav smo na začetku imeli nekaj težav s prepoznavnostjo, se nam je uspelo uvrstiti v to skupino. Razpisi v smislu arhitekturne prakse so zelo redki, navadno gre za povabilo ladjedelnice v smislu oblikovanja nove linije, sodelovanje s prodajalcem, ki temelji na preferencah specifičnega trga, ali željo kupca, ki je videl prejšnji projekt,« so pojasnili. Dodali so še, da je gospodarska kriza segment megajaht obšla, medtem ko je bilo na področju manjših plovil mogoče opaziti slabšo prodajo. 


 

Deli s prijatelji