TONIN IN HOJS

Razkol znotraj NSi, na desnici bomo dobili novo stranko?

Objavljeno 10. november 2014 14.00 | Posodobljeno 10. november 2014 14.00 | Piše: STA, A. L.

Po besedah Aleša Hojsa je žalostno, da se je v zadnjem letu vse usmerilo v lik in delo vodje poslancev NSi Mateja Tonina.

Predsednica NSi Ljudmila Novak s poslanskim kolegom Matejem Toninom.

LJUBLJANA – Podpredsednik NSi Aleš Hojs je v pogovoru za današnji Reporter dejal, da dokončne odločitve o tem, ali se bo na skorajšnjem kongresu potegoval za predsednika stranke, še ni sprejel, zagotovo pa jo bo v naslednjih dneh. »Obstaja velika verjetnost, da se bom odločil za kandidaturo,« je dodal.

»Podtikanja, da jaz zastopam stališča SDS, Tonin pa nekatera druga, so seveda nerelevantna. Vedno sem zastopal svoja stališča, ki so bila včasih podobna SDS, včasih tudi ne, nikoli pa nisem bil brez stališč,« je odgovoril na vprašanje o stanju v NSi. Po njegovih besedah je pravzaprav žalostno, da se je v zadnjem letu vse usmerilo v lik in delo vodje poslancev NSi Mateja Tonina.

Povezovanje desnice

Kot je v pogovoru poudaril Hojs, ki je tudi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, je vedno zagovarjal pomladni blok in ga zagovarja tudi danes. »Menim, da je preboj v Sloveniji možen le s povezovanjem desnice, da bodo ljudje vedeli, koga volijo,« je dodal.

Napovedal je, da bo v nekaj mesecih jasno, ali slovenska politična desnica potrebuje novo stranko: »Prepričan sem, da je na sredinskem delu desnega pola še prostor za kakšno stranko.« Kot je dejal, nima rezervne možnosti v primeru, da bi postal žrtev obračunavanj znotraj stranke.

»Menim, da mi te še ni treba imeti. Ne predstavljam si, da bi krščanski demokrati s komer koli obračunavali. To bi bilo v nasprotju z imenom stranke in samim dejanjem. Res pa bom moral, če se bom odločil za kandidaturo in mi z njo ne bi uspelo, razmisliti o svojem nadaljnjem političnem delovanju v okviru stranke ali zunaj nje,« je še dejal Hojs.

Deli s prijatelji