ODPOVEDAL

Radovan Žerjav dvignil roke od svojih načrtov

Objavljeno 23. februar 2013 13.08 | Posodobljeno 23. februar 2013 13.49 | Piše: P. J.

Še pred mesecem je gospodarstvenikom govoril, naj izkoristijo priložnosti, ki se jim ponujajo v Azerbajdžanu.

LJUBLJANA – Gospodarski minister in predsednik SLS Radovan Žerjav ni opustil samo svojih strankarskih načrtov, ampak tudi ministrske. Še pred meseci se je (pri)dušal, da je Azerbajdžan zlato jajce gospodarskih priložnosti, govoril je, da pomeni Azerbajdžan priložnost za slovensko gospodarstvo, zdaj pa je tudi tem načrtom obrnil hrbet. Po naših zanesljivih informacijah je namreč gospodarski minister v zadnjem trenutku rekel ne azerbajdžanskemu ministru Kamaladinu Hejdarovu, ki v ponedeljek z gospodarsko delegacijo prihaja v Slovenijo.

Nerazumno obnašanje

Po naših informacijah je namreč gospodarski minister, ki sicer s stranko zapušča vladno koalicijo, odpovedal srečanje z azerbajdžanskim ministrom na sedežu ministrstva, pa tudi vnaprej dogovorjeno novinarsko konferenco. Se bo pa z azerbajdžansko delegacijo sestal predsednik vlade Janez Janša. To so nam potrdili tudi v njegovem kabinetu.

»Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav je res odpovedal za ponedeljek načrtovano srečanje s Kamaladinom Hejdarovom, ministrom za izredne razmere Republike Azerbajdžan, in sicer zato, ker bo v ponedeljek podal svojo odstopno izjavo s položaja ministra, kot je bilo včeraj napovedano.«

Žerjav je kot gospodarski minister Azerbajdžan obiskal 15. januarja. Na dvodnevni obisk je z njim in predsednikom vlade šla tudi gospodarska delegacija. Takrat je ocenil, da gre za državo, ki je za slovensko gospodarstvo izrednega pomena, saj je Azerbajdžan eden izmed šestih strateških trgov. Žerjav je takrat pozval gospodarstvenike, naj izkoristijo priložnosti, ki se odpirajo v Azerbajdžanu.

»Ob interesu Slovenije, da slovenska podjetja sklenejo posle v Azerbajdžanu, je interes Slovenije tudi pridobitev kakšne tuje neposredne investicije. Pri tem je minister Žerjav izpostavil mariborsko letališče, investicije v turizem in živilskopredelovalno industrijo,« so 17. januarja zapisali na ministrstvu v izjavi za javnost.


 

Deli s prijatelji