PREISKAVE

Radiolog priznal, da je vsake tri mesece dobil 70 tisočakov

Objavljeno 20. december 2013 18.10 | Posodobljeno 20. december 2013 18.10 | Piše: STA, T. L.

Po preiskavah je vodstvo celjske bolnišnice zdravniku Miodragu Vlaoviću, ki je osumljen nedovoljenega sprejemanja daril, odvzelo pooblastila predstojnika travmatološkega oddelka.

Šesti dan, odkar so zdravniki umaknili soglasja za nadurno delo, v Univerizitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana ne obvladujejo več položaja.

CELJE – Vodstvo celjske bolnišnice je zdravniku Miodragu Vlaoviću, ki je osumljen nedovoljenega sprejemanja daril, odvzelo pooblastila predstojnika travmatološkega oddelka. Prav tako ga je razrešilo sodelovanja v vseh komisijah, ki so kakor koli povezane z javnim naročanjem, so sporočili iz celjske bolnišnice.

Poleg tega bo bolnišnica izvedla revizijo vseh postopkov izbire medicinskega materiala in zdravstvenih pripomočkov, pri katerih je sodeloval Vlaović, ter postopke izbire materialov, ki jih bolnišnici dobavljajo podjetja, ki so v postopku kriminalistične preiskave.

Vodstvo bolnišnice je z Vlaovićem že opravilo razgovor in ga seznanilo s svojimi odločitvami. Svoje delo v celjski bolnišnici bo naprej opravljal kot zdravnik specialist na travmatološkem oddelku. Če bo odsoten, bodo obravnavo njegovih bolnikov prevzeli drugi zdravniki s travmatološkega oddelka.

Ocene o morebitnem oškodovanju bolnišnice še nimajo, ocenjevali pa jo bodo lahko takrat, ko bodo znani rezultati kriminalistične preiskave. Po neuradnih informacijah naj bi Vlaović podkupnine prejemal od podjetja Remedium.

Vsake tri mesece na račun dobil 70 tisočakov

Televizija Slovenija je danes poročala, da je osumljeni radiolog v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana Zoran Milošević krivdo priznal. Neuradno naj bi bil povedal, da so mu na račun v Nemčiji vsake tri mesece nakazali 70.000 evrov. Še en osumljeni zdravnik v UKC Ljubljana, predstojnik klinike za ortopedijo Vane Antolič, pa naj bi po poročanju televizije imel na Društvu za razvoj ortopedije večje količine denarja.

V UKC Ljubljana preiskav še ne komentirajo, svoje odločitve pa nameravajo sporočiti v ponedeljek na novinarski konferenci.

V UKC Maribor še niso ukrepali

Iz UKC Maribor so sporočili, da v tem trenutku še nimajo pravnih podlag za ukrepanje proti osumljenemu zdravniku, ki je zaposlen v UKC Maribor, saj da gre doslej samo za sume in ni še niti obtožnice, kaj šele pravnomočne obsodbe. Finančnih ocen o morebitnem oškodovanju mariborskega kliničnega centra pa še nimajo.

Danes se je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil letošnje delo tožilstva, na kriminalistične preiskave odzval tudi generalni državni tožilec Zvonko Fišer. Po njegovem mnenju je prav, da so stekle preiskave poslov v zdravstvu, konkretnih odprtih zadev pa da ne more komentirati. Stvar se bo v nadaljevanju po njegovih besedah razbila na posamezne primere, dober rezultat pa bodo dosegli le, če jim bo uspelo s pregonom, je poudaril.
 

Deli s prijatelji