NA KOŽO

Računalnik na štirih kolesih

Objavljeno 25. avgust 2017 00.35 | Posodobljeno 25. avgust 2017 00.36 | Piše: Domen Mal
Ključne besede: komentar

Klicali so me z zastopništva, ali sem že dobil njihovo miloščino.

Domen Mal.

V torek popoldne me je v nabiralniku pričakalo obvestilo o prejetem priporočenem pismu. Taki listki me naredijo živčnega, saj praviloma ne obetajo nič dobrega – niti enkrat me niso na ta način obvestili, da sem, recimo, zadel milijon, ker sem nekje nekoč izpolnil neki nagradni kupon, ali pa da mi je v Ameriki umrl stric, ki ga sicer nisem poznal, ampak mi je kot edinemu še živečemu sorodniku zapustil perverzno veliko premoženje. Tolažilo me je le, da pildek ni bil moder, ker to so običajno najmanj 40-evrski pozdravi od policajev, temveč nedolžno bel.
Prav nedolžno pa le ni bilo. Slovenski zastopnik za Škodo me je obvestil, da moram, čeprav je avto tehnično varen, posodobiti programsko opremo motornega krmilnika. To me je, ne morem reči drugače, razpizdilo. V zadnjih mesecih so me z istega naslova namreč buzerirali že dvakrat.

Klicali so me z zastopništva, ali sem že dobil njihovo miloščino.

 

Najprej zato, ker je Volkswagen goljufal z izpusti škodljivih emisij v okolje. Ameriškim lastnikom avtomobilov so priznali odškodnine, evropski, očitno drugorazredni, smo bili pa le vabljeni, da pripeljemo svoje jeklene konjičke na računalniško nadgradnjo, in vsakemu so dali 40 evrov dobropisa. Za pol ene solidne gume. Mimogrede: ne vem, ali je naključje, ampak ravno v torek dopoldne so me klicali z zastopništva, ali sem že dobil njihovo miloščino, oprostite, kartico z dobropisom, ali sem zadovoljen in ali nameravam v kratkem kupiti nov avto. Ja, sicher! Malo morgen …
Naslednja njihova pošta me je opozarjala na možnost težav z ABS in EBD, kar da lahko celo pripelje do nesreče, če ne bom svoje škode pripeljal na kaj drugega kot računalniško nadgradnjo. Seveda je vse brezplačno, vse za mojo varnost.


Naj pojasnim, moja octavia RS, letnik 2009, ima, če kilometri ob nakupu niso bili prevrteni, zdaj prevoženih dobrih 200.000 in je brez nenehnega posodabljanja doslej prav lepo predla. V zadnjega pol leta pa vse narobe – ali imajo le Nemci/Čehi toliko slabe vesti?! Torkov dopis za tretjo nadgradnjo sem pokazal nekaj strokovnjakom iz foha in se ravnal po njihovem nasvetu – arhiviral sem ga. V smeti. In sem prepričan, da se bom varno vozil tudi v bodoče.


 

 

Deli s prijatelji