TEŠ 6

Pušnik na prostosti, Rotnika še zaslišujejo

Objavljeno 06. november 2014 16.34 | Posodobljeno 06. november 2014 16.36 | Piše: STA, Mo. S.

Tožilstvo je za oba predlagalo pripor, a ...

Uroš Rotnik.

CELJE – Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Celju po današnjem zaslišanju nekdanjemu prvemu možu borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanu Pušniku ni odredila pripora, zaslišanje nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika pa še poteka, je sporočil začasni predsednik celjskega sodišča Miran Jazbinšek.

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja, neuradno Teša. Kriminalisti so ju pridržali v torek po kriminalističnih preiskavah, v sredo zvečer pa so ju privedli s celjske policijske uprave na sodišče, kjer so nato obema odredili največ 48-urno sodno pridržanje.

Tožilstvo je napovedalo, da bo za oba predlagalo pripor. Za Rotnika zato, ker so po navedbah tožilstva podani razlogi begosumnosti, uničenja dokazov, ponovitvene nevarnosti in vplivanja na priče. V primeru Pušnika pa naj bi bila razloga ponovitvena nevarnost in vplivanje na priče. Kot so danes sporočili s sodišča, pa preiskovalna sodnica pripora Pušniku ni odredila.

Deli s prijatelji