RAČUNALNIKI

Pukšič: Mnogi dragih prenosnikov ne potrebujejo

Objavljeno 22. februar 2012 21.10 | Posodobljeno 22. februar 2012 21.03 | Piše: T. Po.

Pridigamo o varčevanju, hkrati pa se nakupuje nadstandardna oprema za lastne potrebe.

Franc Pukšič je zaskrbljen nad zapravljanjem davkoplačevalskega denarja.

LJUBLJANA – »Nakup nadstandardnih računalnikov v teh časih ne more biti prednostna naloga, kritike javnosti so upravičene,« je izjavil poslanec SLS Franc Pukšič. »Gre ravno za tisto, kar državljane najbolj moti: pridigamo o varčevanju, hkrati pa se nakupuje nadstandardna oprema za lastne potrebe,« je dodal in poslance pozval, naj tako kot on računalnikov ne prevzamejo.

Pukšič je zanikal namigovanja, ki so se pojavila v javnosti, da so se poslanci sami odločili za nakup, izbrali računalnike in zahtevali nadstandardno opremo na davkoplačevalske stroške. Poslanci SLS so se od teme ogradili, saj je nakup opreme izključno v pristojnosti generalnega sekretariata državnega zbora.

Lahko bi bili pol cenejši

Pukšič je zatrdil, da kot poslanec ni imel nobenega vpliva na to, kakšen računalnik kupujejo zanj, niti ga nihče ni vprašal, ali potrebuje novega. Ocenil pa je, da bi glede na cene na trgu lahko kupili vsaj pol cenejše računalnike.

»Vsak izmed poslancev ima v svoji pisarni na voljo tudi stacionarni računalnik, prenosniki pa so namenjeni najnujnejšim opravilom na sejah, delu od doma in pregledovanju elektronske pošte,« je izpostavil Pukšič, kar ponovno pod vprašaj postavlja dolg seznam specifikacij novih prenosnih računalnikov.

Poziv k razveljavitvi pogodbe

»Nekateri poslanci že imajo tablične računalnike in bi jih želeli uporabljati tudi za službene namene, kar pomeni, da dragih prenosnikov niti ne potrebujejo,« je prepričan Pukšič. Poslanci SLS zahtevajo, da se pogodba razveljavi, zadeva o nakupu v popolnosti razčisti, poslanci pa naj uporabljajo obstoječo računalniško opremo.

Deli s prijatelji