VEDNO NA TEKOČEM

Prvič iskala srečo, zadela hektoliter

Objavljeno 04. julij 2013 19.39 | Posodobljeno 04. julij 2013 19.39 | Piše: S. O.

Prva letošnja nagrajenka naše igre Vedno na tekočem je 65-letna Slavka Vidovič.

Prva letošnja nagrajenka je upokojenka Slavka Vidovič. Foto: Sebastjan Ozmec

KOČEVJE – Ena izmed najbolj priljubljenih nagradnih iger Slovenskih novic in Skupine Pivovarna Laško Vedno na tekočem je po nekajletnem premoru spet z vami. Tudi letošnje poletje bomo srečnežem podeljevali hektoliter osvežilne pijače, ki jim bo še kako prav prišel v prihajajočih vročih poletnih dneh. Nagradna igra bo potekala do 31. julija. Za sodelovanje je dovolj, da izrežete in na dopisnici na naše uredništvo pošljete kupon, ki ga najdete v tiskani izdaji Novic, ali pa obiščete našo spletno stran www.slovenskenovice.si/hektoliter, kjer je objavljena prijavnica za sodelovanje v igri.

Prva, ki je letos imela srečno roko, je 65-letna upokojenka Slavka Vidovič iz Kočevja, ki živi skupaj z možem Stanetom, medtem ko sta njena sinova, Zoran in Marko, že odšla na svoje. Štiriindvajset let je delala kot tekstilna delavka, nato pa še dvanajst kot negovalka v domu starejših občanov v Kočevju. Takrat je tudi rada balinala, a tega danes zaradi težav s hrbtenico ne more več, zato se še največ časa posveča vrtu in hodi na izlete, predvsem tiste z drugimi upokojenci ali pa s sladkornimi bolniki, saj je njihov podporni član zaradi moževe bolezni. Lahko bi rekli, da je hektoliter prišel v prave roke, saj so pri njihovi družini na Slovenske novice naročeni že od začetka. Najprej jih je najraje prebirala njena zdaj že pokojna mama. Kljub smrti v družini jih pri hiši niso odnaročili, ob jutranji kavici jih prebirata skupaj Slavka in Stane. »Razne priloge so notri in ni nam treba kupovati nič drugega. Všeč mi je, ker ni veliko politike. Te je že tako zadosti in glede na to, kakšna je, me niti dosti ne zanima,« nam je pojasnila.

Tokrat je bilo prvič, da je sodelovala v podobni nagradni igri in že takoj osrečila sebe in družino. »Mož je prišel domov na malico in mi rekel: 'Kaj ne bi ti tole izrezala in poslala?' Pa sem. Prej nisem nikoli tega počela,« nam je zaupala. Ko je prejela naš klic, ni mogla verjeti ušesom: »Potem sem šla s sosedo na kavo. Dejala mi je, da sem nekam dobre volje. Odvrnila sem, tudi ti bi bila. In potem sem ji povedala ...«

Deli s prijatelji