ODPOVEDI

Prvi val odpuščanj: v NLB vrgli na cesto 80 zaposlenih

Objavljeno 23. oktober 2013 21.41 | Posodobljeno 23. oktober 2013 21.41 | Piše: T. L.

S tem se val dopuščanja še ne bo zaključil. Zaposleni za december že napovedujejo belo stavko, kar za komitente pomeni upočasnitev delovnih procesov in prazne bankomate.

V NLB vedo, zakaj so sodelovali za agencijo Korn Ferry.

LJUBLJANA – Danes je v državni banki NLB kar 80 zaposlenih v roke dobilo dokument z zloveščim obvestilom: namero o prekinitvi odpovedi delovnega razmerja. Odpoved stopi v veljavo 1. februarja 2014, do konca decembra pa naj bi odpovedi dobilo nekaj manj kot 150 ljudi, je poročala televizija Pop TV. S tem pa se val odpuščanja v banki, ki smo jo davkoplačevalci že neštetokrat dokapitalizirali, še ne bo končal, saj za naslednje leto vodstvo banke predvideva nova odpuščanja.

V sindikatu o programu presežka delavcev niso bili obveščeni, je pa, kot smo poročali, racionalizirano poslovanje in tudi odpuščanja ob nastopu funkcije že napovedal predsednik uprave NLB Janko Medja, ki se je kmalu za tem zapletel v afero s pregrešno dragim službenim avtomobilom.

Po eni strani zaposlujejo, po drugi odpuščajo

V sindikatu reševanju zadolžene banke na račun zaposlenih nasprotujejo, saj ne želijo, da so zaposleni tisti, ki bodo plačali za zablode vodstva in visoke nagrade, ki so si jih radi izplačevali vodilni v banki, še poroča Pop TV. Opozarjajo, da so v banki letos zaposlili 99 novih kadrov, večina pa naj bi prihajala iz banke UniCredit, v kateri je bil nekoč predsednik uprave France Arhar, ki je danes prvi nadzornik NLB.

Napovedana stavka, bankomati bodo (bolj) prazni

Zaposleni v banki za december napovedujejo tako imenovano belo stavko, kar pomeni, da bodo delovni procesi v banki potekali počasneje, morda pa bodo komitenti banke tudi večkrat stali pred praznimi bankomati, saj jih ne bodo več tako redno polnili z gotovino. 

Deli s prijatelji