DRŽAVNI ZBOR

Prvi prestop med poslanci, Cerar izgubil en stolček

Informacija, da bo Milan Brglez postal novi član poslanske skupine SD, naj bi uradna postala še danes.
Fotografija: Miro Cerar je s stranko SMC izgubil poslansko mesto. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Miro Cerar je s stranko SMC izgubil poslansko mesto. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Po nedavnem razdoru med poslancem Milanom Brglezom in stranko SMC je danes nekdanji predsednik državnega zbora tudi uradno obvestil poslansko skupino SMC, da iz nje izstopa.

Kot poroča časnik Večer, pa naj bi Brglez postal novi poslanec stranke SD. Ta bi tako v parlamentu dobila 11 poslanskih mest, SMC pa devet.

V SMC so potrdili Brglezov odhod in sporočili, da bodo o tem obvestili predsednika državnega zbora Dejana Židana

S tem bo odprta možnost za prestop Brgleza v drugo poslansko skupino. Kolikor je slišati, se ta naj še ne bi zgodil takoj. Več bo znano ob 11. uri, ko bosta pred kamere skupaj stopila Brglez in vodja poslanske skupine SD Matjaž Han.
Milan Brglez bo zamenjal stranko. FOTO: Blaž Samec, Delo
Milan Brglez bo zamenjal stranko. FOTO: Blaž Samec, Delo

Izključen iz stranke

Brgleza so sicer iz stranke SMC »vrgli« 26. junija, tri tedne po državnozborskih volitvah, ko so potekala pogajanja o začasnem prevzemu vodenja državnega zbora v novem sklicu parlamenta do oblikovanja nove vlade. Predsednik stranke Miro Cerar je tedaj pojasnil, da so sklep o izključitvi sprejeli, ker je Brglez »z izrecnim in s precej močnim nespoštovanjem odločitev izvršnega odbora oziroma nasploh organov stranke povzročil kar precejšnjo škodo naši stranki«.

Brglez je na drugi strani ocenil, da je bila njegova izključitev zrežiran dogodek, očitke na svoj račun pa je označil kot neutemeljene. Glavni očitek naj bi bil ravno njegova »samokandidatura« za predsednika državnega zbora. Omenjal je tudi možnost, da je na njegovo izključitev iz stranke vplivala želja po volilnem kongresu, na katerem bi se s Cerarjem pomeril za predsedniški položaj v stranki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije