MENJAVA

Prvi nadzornik Teša je Janez Keržan

Objavljeno 05. januar 2011 19.06 | Posodobljeno 05. januar 2011 19.06 | Piše: Mo. S./STA

Njegov namestnik pa je Dean Besednjak

Termoelektrarna ima novega prvega nadzornika.
ŠOŠTANJ – Na izredni seji nadzornega sveta Termoelektrarne Šoštanj (Teš) so za novega predsednika nadzornikov izvolili Janeza Keržana, sicer vodjo službe kontrolinga Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), za namestnika predsednika pa je bil izvoljen Dean Besednjak.

Skupščina Teša je zaradi bolezni v torek razrešila dozdajšnjega predsednika nadzornega sveta Teša Djordjeta Žebeljana. Za novega člana nadzornikov je bil v torek imenovan Besednjak, ki je bil sicer do zdaj vodja odbora HSE za aktivni nadzor naložbe v blok 6. Omenjeni odbor je sicer pred časom ugotovil, da naj bi pri projektu prišlo do nekaterih napak.

Direktor Teša Simon Tot imenovanja novega prvega nadzornika termoelektrarne ni komentiral, je pa dejal, da bo naredil vse, da bo sodelovanje z njim dobro.

Sicer pa je nadzornikom predstavil tudi potek aktivnosti v podjetju. Kot je pojasnil, je v tem kontekstu spregovoril o aktualnih dogodkih, povezanih s projektom bloka 6 – med drugim je tako nadzorni svet seznanil s terminskimi načrti in z odstopom projektne skupine Teša 6.

Deli s prijatelji