KONEC

Prvi nadzornik Bandelli odstopil, ker je postal politični funkcionar

Objavljeno 04. junij 2014 20.14 | Posodobljeno 04. junij 2014 20.13 | Piše: P. J.

Marko Bandelli je na facebooku oznanil, da zapušča mesto predsednika nadzornega sveta RTV SLO.

Marko Bandelli.

LJUBLJANA – Prvi nadzornik RTV Slovenije Marko Bandelli je odstopil. Svojo odstopno izjavo je podal po tem, ko je bil v soboto izvoljen v svet stranke Zavezništvo Alenke Bratušek.

Odstopno izjavo prvega nadzornika, ki jo je naznanil na facebooku objavljamo spodaj v celoti in izvirniku.

Sicer pa je bil Bandelli v politiki aktiven že pred tem. Bil je predsednik lokalnega odbora Pozitivne Slovenije Komen. PS je zapustil po usodnem kongresu stranke na Brdu pri Kranju in se pridružil novi stranki predsednice vlade v odhajanju.

Spoštovani !!

Obveščam vas, da z današnjim dnem sem dal odpoved iz mesta Predsednika NS RTV SLO.
Ker sem bil v soboto izvoljen kot funkcionar stranke, sem danes zjutraj poslal odpoved na Nadzorni svet in v vednost Predsednici MVK (Mandatno volilne komisije) Meliti Župevc.

Moje delo na RTV se nadaljuje do razrešitve iz strani Državnega zbora.
Vem, da sem svojo funkcio vestno in profesionalno opravljal, z velikim povdarkom na transparentnost in z zatiranjem sovražnih sporočil. Moja misija je bila delno dosežena že z vrnitvijo oddaje TV POPER.
Odpira se nov scenarij in novi življenski izzivi.
Za vse boste izvedeli.

Naj prav lepo pozdravim sproščeno in učinkovito delo vseh članov Nadzornega sveta, in vse tiste ki ste mi pisali in signalizirali vse te mesece za nepravilnosti. Le te dajte naprej, samo tako bomo lahko upoštevali 10. člen zakona od RTV, ki je do političnih (lažnih) promocij zelo jasen.
Hvala vsem in se beremo pa tipkamo naprej, vsekakor.

Močno pa sta v zadnjem času odmevali tudi zgodbi dveh članov programskega sveta RTV, Matjaža Steržeta in Mihe Kluna. V programskem svetu sta namreč sedela, čeprav po zakonu ne bi smela. Oba sta bila člana političnih strank, zaradi njiju pa se je zapletlo tudi pri imenovanju novega generalnega direktorja RTV. Nataša Pirc Musar se je, čeprav je bila že imenovana, morala zaradi tega zapleta posloviti.

Deli s prijatelji