USPEH

Prvi koraki pogumnega padalca Simona

Objavljeno 23. januar 2012 19.15 | Posodobljeno 23. januar 2012 19.21 | Piše: T. L.

Potem ko je ostal brez obeh nog po nesreči na Jahorini, je Simon naredil prve korake s pomočjo nožne proteze.

LJUBLJANA – Za Simona Vogrinca, 28-letnika iz Maribora, ki je bil konec oktobra težko ranjen v eksploziji mine na Jahorini v BiH, se začenja novo poglavje v življenju. Potem ko je izgubil obe nogi, so pred Simonom prvi koraki s pomočjo nožne proteze, ki mu bo sčasoma omogočila, da bo znova hodil. 

Fotografijo Simonovih prvih korakov med rehabilitacijo so objavili na facebookovi strani, ki je namenjena akcijam in pobudam za pomoč padalcu Simonu. Začela se je tudi preureditev notranjosti Simonovega doma, za katero so različna podjetja prispevala material ali pa skupaj s Simonovimi prijatelji dejavno pomagajo pri preurejanju.  

Zamaške še zbirajo

Da bi Simonu korake v novo življenje vsaj malce olajšali, dobri ljudje iz vse Slovenije, ki jih Simonov pogum navdihuje ali pa mu le želijo pomagati, zanj zbirajo zamaške. Zbrali so jih precej, akcija pa še kar poteka. Le v vednost: tona zamaškov je vredna 300 evrov, zbrani denar pa bo šel v sklad za nakup nožnih protez.

Na facebookovi strani Za Simona številni ljudje izražajo svojo naklonjenost in podporo padalcu, ki se pogumno spopada z neprijetno usodo. Minulo sredo so v Jazz klub Satchmo organizirali dobrodelni koncert za Simona, na katerem je nastopil tudi Adi Smolar. Da pa Simonova zgodba odmeva tudi zunaj meja Slovenije, priča zapis na že omenjeni facebookovi strani, da so se za Simona zavzeli tudi slovenski vojaki v Afganistanu in mu bodo tudi oni pomagali po svojih močeh.

Deli s prijatelji