KUPNINA POPLAČANA

Prva plomba za Dober večer

Objavljeno 23. oktober 2014 18.28 | Posodobljeno 23. oktober 2014 18.31 | Piše: A. K.

Ali je družba Pronet dejanski posojilodajalec ali morda samo posrednik?

MURSKA SOBOTA – Poročali smo, da je družba Dober večer, d. o. o., ki je v lasti Uroša Hakla in Saše Todorovića, tretjega oktobra Delu, d. d., dokončno poplačala kupnino imageza delnice ČZP Večer, d. d., ki jih je kupila po pogodbi iz julija 2014.

Zastavni upnik Pronet

V sredo pa je murskosoboško okrožno sodišče že vpisalo plombo, poroča Pomurje.si. Zastavna pravica je vpisana na polovični poslovni delež, ki ga ima v družbi Dober večer Saša Todorović, zastavni upnik v višini 200 tisoč evrov pa je družba Pronet iz Maribora.

Poraja se vprašanje, ali je to podjetje, ki se ukvarja z informacijskimi ter komunikacijskimi sistemi in je imelo lani 1,2 milijona evrov prihodkov, dejanski posojilodajalec ali morda samo posrednik.

Valilnici novih družb

Da gre morda za slednje, je mogoče sklepati po razvejanih koreninah oziroma razpredenem lastništvu v številnih, vendar »votlih« družbah. Hčerinski družbi Proneta, Pronavis in Navispro, lani nista prijavili prihodkov. Prazne vreče imajo tudi njihovi ustanovitelji, na primer Calm, Lotos Em in Kombo. Za zadnji dve družbi bi lahko rekli, da sta »valilnici« novih družb. Zadnja jih je ustanovila 29 ter tista pred njo 26, še poroča spletni portal.
 

Deli s prijatelji