URADNO

Prva interpelacija v tem mandatu doletela Gorenaka

Objavljeno 19. november 2012 16.06 | Posodobljeno 19. november 2012 17.48 | Piše: S. J., T. L., STA

Gorenaku očitajo odgovornost za izginule podpise.

Vinko Gorenak se jezi nad ‘Janezom Janšo‘.

LJUBLJANA – Pozitivna Slovenija (PS) je danes vložila interpelacijo zoper ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka, s katero (se) mu očita odgovornost za izginule podpise pod pobudo za referendum o zakonu za sanacijo bančnega sistema.

Kriv onemogočanja referendumske pobude volivcev

Gorenak interpelacije še ni videl in je zato še ne komentira. »Dovolite mi, da jo vsaj preberem,« je dejal Gorenak ob robu seje državnega zbora (DZ). Vlagatelji interpelacije namreč menijo, da je Gorenak politično odgovoren »za poskus onemogočanja referendumske pobude volivcev, opustitev dolžne poklicne skrbnosti za ravnanje s podpisi podpore pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, izgubo zaupanja volivcev in volivk v zakonitost dela MNZ in oškodovanje ugleda in integritete DZ kot pristojnega organa za izvrševanje pravice do referenduma«. Zato vlagatelji interpelacije predlagajo DZ, da Gorenaka razreši.

To je prva interpelacija v tem mandatu vlade Janeza Janše in 29. interpelacija v dozdajšnjih sklicih DZ. Od osamosvojitve naprej je interpelacija doletela pet notranjih ministrov, pri čemer je je bila notranja ministrica Katarina Kresal deležna dvakrat.

Deli s prijatelji