NI RAVNAL PRIMERNO

Proti vozniku, ki ni dovolil dijakom na avtobus, uvedli postopek

Objavljeno 19. oktober 2017 09.11 | Posodobljeno 19. oktober 2017 09.12 | Piše: P. Pa.

Ozmerjal jih je s smrkavci in jim rekel, da ne smejo na avtobus, ker je ta namenjen le delavcem.

CELJE – V četrtek so nekateri izmed celjskih dijakov doživeli hladen tuš, ko so se želeli vkrcati na avtobus, ki vozi na relaciji Celje–Rogaška Slatina. Kot nam je zaupal eden izmed njih, je njemu in še nekaterim drugim voznik Izletnikovega avtobusa preprečil vstop z izgovorom, da je ta namenjen le delavcemimage. Kaj se je dogajalo, smo preverili tudi pri Izletniku Celje, kjer nam je Peter Podvršnik pojasnil, da so za voznika uvedli disciplinski postopek.

Podvršnik je povedal, da je avtobus, ki vozi na tej relaciji ob 14.10, namenjen delavcem Cinkarne Celje in dijakom. Gre za redno linijo in ne dodatno, kot je zatrjeval voznik.

O omenjenem dogodku so prejeli dve prijavi. Ena od potnic se je prometniku pritožila v četrtek, druga pritožba pa je prispela na njihov elektronski naslov dan kasneje. »Če bi oškodovani potniki takoj stopili do prometnika, bi lahko situacijo rešili takoj. Ko je voznik končal vožnjo, smo ga poklicali na pogovor zaradi pojasnitve dogodka. Zaradi neprimernega komuniciranja s potniki bo zoper njega uveden disciplinski postopek,« je pojasnil.

Spomnimo, kot pravi dijak, jih je voznik ozmerjal s smrkavci. Da njegovo ravnanje ni bilo najbolj primerno in pravilno, je voznik že priznal in se bo po besedah Podvršnika oškodovanim potnikom opravičil zaradi neprimerne komunikacije.

Dijaki nekulturi

Na Izletniku Celje pa še pojasnjujejo, da so zaradi velikega povečanja števila potnikov (dijakov) lani 1. septembra ob 14.10 uvedli dodatno linijo iz Celja do Rogatca in na njo razporedili največji avtobus. »Dodatno uvedeni odhod je do neke mere razbremenil redno linijo Celje–Nova Cerkev–Podlehnik, saj dijaki delavcem iz Cinkarne niso hoteli odstopati sedežev, tako da so ti stali od Celja do Šmarja ali še dlje. Že od lani kakor tudi letošnje šolsko leto usmerjamo dijake na dodatni avtobus, ki odpelje sočasno z redno linijo. Do zdaj nismo imeli problemov. Voznik na redni liniji lahko ob navedeni uri sprejme približno 35 dijakov, dvajset sedežev pa je rezerviranih za delavce Cinkarne Celje. Tako dijaki kot delavci imajo plačane mesečne vozovnice, stvar bontona in vzgoje pa je, da mlajši odstopijo sedež starejšim ljudem. Tega pa velika večina dijakov ni upoštevala, zato so se delavci že lani pritožili na naš naslov. Dijaki se lahko poslužijo in se tudi poslužujejo dodatnega avtobusa na sosednjem peronu,« je še pojasnil Podvršnik.

 

Deli s prijatelji