PO MARIBORU

Proti komu bodo protestirali Ljubljančani?

Objavljeno 27. november 2012 15.41 | Posodobljeno 27. november 2012 15.18 | Piše: Mo. S.

»Jasno določite izhodišča za protest. Jasno določite namen, ki naj ne bo zgolj plagiat mariborskega,« poziva eden od številnih komentatorjev.

Takole je bilo v ponedeljek v Mariboru.

LJUBLJANA – Potem ko se je v Mariboru pozno zvečer končal protestni shod, na katerem je tekla tudi kri, se navdušenje nad protestiranjem širi v prestolnico. Na facebooku se je oblikovala skupina, ki vabi na protest v Ljubljani, natančneje na Kongresni trg, začetek pa bo danes ob 17. uri.

Postavili bi se zase

»Dajmo še Ljubljančani pokazati, da se znamo postaviti zase,« je njihovo geslo in do zdaj se je že skoraj 400 povabljenih odločilo, da se shoda udeleži. Avtor je zapisal, da bodo protestirali proti vladi, županom in preostalim lopovom, udeležence pa poziva, naj s seboj prinesejo stare ure, ki jih bodo položili pred vlado. Tako bodo vladi pokazali, da se ji izteka čas. Poudaril je še, da gre za miroljuben protest, ki ga pripravljajo običajni ljudje.

Raje na delo v gozd

Nekateri se bodo protesta udeležili zaradi podpore Mariborčanom, češ da ne bodo sami v temi, in proti nasilju policije, spet drugi pa se sprašujejo, proti komu in čemu bodo sploh protestirali. »Bom raje delal v gozdu, je sneg podrl drevja, da je joj … Če ima kdo čas, naj pride raje pomagat, da se ne bo dolgočasil tam po Ljubljani pa 'afne guncal' brez zveze … Delati je treba, pa malo strpnosti, pa bo vse in vsem bolje,« se je oglasil eden tistih, ki tovrstnih zborovanj ne podpirajo.

»Če bo to samo eno navadno razgrajanje, nima smisla. Jasno določite izhodišča za protest. Jasno določite namen, ki naj ne bo zgolj plagiat mariborskega. Protest je dober, ko je jasno argumentiran in za njim stojijo ljudje, ki jim je pomembna sprememba, ne pa zgolj nasprotovanje in vandalizem. Prioritete!« pa dodaja še eden od mnogih komentatorjev na facebooku.

Deli s prijatelji