PROMET

Proti Dragonji devetkilometrski zastoj, zvečer močno povečan promet

Objavljeno 07. junij 2015 17.36 | Posodobljeno 07. junij 2015 17.46 | Piše: S. U.

V skladu s pričakovanji o povečanem prometu na slovenskih cestah v povezavi s tokovi tujih turistov na slovenskih cestah in mejnih prehodih že prihaja do prvih zastojev.

Zaradi praznika in pričetka turistične sezone je promet na nekaterih cestah zgoščen

V skladu s pričakovanji o povečanem prometu na slovenskih cestah v povezavi s tokovi tujih turistov na slovenskih cestah in mejnih prehodih že prihaja do prvih zastojev. Zastoji so na gorenjski avtocesti proti Avstriji in na cesti Portorož–Izola, čakalne dobe za vozila so na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško za vstop v državo.

Na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji je zastoj v dolžini dveh do 2,5 kilometra, prometnoinformacijski center za državne ceste pa voznikom priporoča izvoz Lipce. Zastoji so tudi na cesti Portorož–Izola.

Daljši zastoj – po podatkih hrvaškega avtokluba je kolona dolga devet kilometrov – je na Hrvaškem proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje. Čakalna doba pri vstopu v državo na mejnem prehodu Dragonja je eno uro, na Gruškovju pa 35 minut. Bralec nas je opozoril, da so redki slovenski vozniki izkoristili za prehod meje Plovanijo pri Jožku Jorasu. »Čakalo se je 20 minut. Večina je šla na Dragonjo in se 'cvrla' dobro uro,« je še zapisal.

Konec počitnic

Danes se v nekaterih deželah Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) končajo počitnice, zato je v nadaljevanju popoldneva in zvečer pričakovati zelo povečan promet od Hrvaške proti Avstriji ter iz turističnih krajev proti notranjosti. Na ozkih grlih lahko pride tudi do zastojev, zlasti na mejnih prehodih s Hrvaško in pred predorom Karavanke.

Ste tudi vi obtičali v gneči? Obvestite nas.
 

Deli s prijatelji