DEMONSTRACIJE

Protestniki: Huligani so le v palačah

Objavljeno 13. december 2012 21.06 | Posodobljeno 13. december 2012 21.06 | Piše: Mo. S., STA

Gorenjska vstaja opozarja, da slovenska politična elita poskuša ukrasti proteste in jih preusmeriti v svoj prid.

LJUBLJANA, JESENICE – Na Kongresnem trgu v Ljubljani in pred občinsko stavbo na Jesenicah se je popoldne zbralo po okoli 30 protestnikov. V Ljubljani so zahtevali izpustitev v protestih priprtih izgrednikov, na Jesenicah pa pravno državo in »zapor za grobarje jeseniškega hokeja«.

Huligani le v palačah

V Ljubljani se je skupina s Kongresnega trga kmalu po začetku shoda odpravila pred sodniško stavbo na Tavčarjevi ulici, nato pa še pred nekdanje prostore ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici. Pri tem so zahtevali izpustitev v protestih priprtih izgrednikov, odškodnine za poškodbe ob priprtju ter neodvisno preiskavo ravnanja policije ob protestih. S transparenti so tudi sporočali, da so »huligani le v palačah«, in da so med priprtimi tudi nedolžni. Sicer miren shod, ki ga je spremljalo kakšnih 20 policistov, se je po slabih dveh urah končal na Kongresnem trgu, kjer so protestniki še enkrat ponovili vse zahteve.

Na Jesenicah so se protestniki zbrali na pobudo facebook skupine Gorenjska vstaja, in sicer že tretjič v zadnjih treh tednih. Protest je potekal mirno, spremljalo pa ga je večje število policistov v civilu in v uniformah. Z ograjami so tudi zaščitili območje okoli občinske stavbe in tako protestnikom preprečili dostop do nje. Okoli deset protestnikov se je že kmalu po začetku shoda odpravilo tudi na pohod do hokejske dvorane Podmežakla. Prireditelji so pred današnjim shodom udeležence sicer znova pozvali, naj pirotehnične izdelke pustijo doma in naj shod mine mirno ter dostojanstveno.

Brez delitev

Gorenjska vstaja opozarja, da slovenska politična elita poskuša ukrasti proteste in jih preusmeriti v svoj prid. »Tega ne smemo dovoliti. Ne smemo dovoliti delitve na leve, desne, pikčaste itd. Ostati moramo združeni in pozabiti na preteklost, naš pogled mora biti usmerjen v prihodnost. Z ramo ob rami bomo dosegli svoje cilje in lepšo prihodnost za nas in naše otroke,« prek facebooka sporočajo protestniki.

Deli s prijatelji