UPOR

Protesti se selijo v Posavje: danes Krško

Objavljeno 02. december 2012 12.32 | Posodobljeno 02. december 2012 12.32 | Piše: D. P., STA

Na občini Krško so seznanjeni s shodom, drugih informacij pa nimajo.

Iz Ljubljane v Posavje.

KRŠKO – Facebookova skupina Gotofi Krško je za danes ob 16. uri sklicala protestni shod na Trgu Matije Gubca v Krškem. Na spletnem omrežju je prihod danes do 10. ure potrdilo 260 udeležencev, zaradi nezadovoljstva z zakonom o vrtcih in drugih zahtev po bodo pred otroškim vrtcem Mavrica v Brežicah Posavci in tamkaj zaposleni protestirali v torek.

Čas je za Posavje

Kot so na facebooku zapisali sklicatelji shoda Gotofi ste tudi v Krškem, imajo tega, kar se dogaja v državi, dovolj tudi v Posavju. »Bravo za Maribor, Ljubljano, Kranj, Novo mesto. Čas je tudi za Posavje,« poudarjajo.

Udeležence shoda so pozvali, naj na shod prinesejo čim več plakatov in cvetja ter naj mirno povedo: »Dovolj vas imamo.« S shodom želijo dokazati, da »mislijo s svojo glavo in da želijo pokradeno nazaj«, so še zapisali.

Nezadovoljni z zakonskimi rešitvami

Kot so sporočili sklicatelji torkovega shoda v Brežicah, bodo izrazili nezadovoljstvo s predlaganimi spremembami zakona o vrtcih v okviru zakona za uravnoteženje javnih financ, s katerim vlada po njihovem nesprejemljivo posega v kakovost javne predšolske vzgoje.

Hkrati bodo od vlade zahtevali, naj takoj umakne predlog navedenega zakona za občine v delu, ki posega v zakon o vrtcu in v spoštovanje vladnih aprilskih obljub o neposeganju v kakovost slovenske vzgoje in izobraževanja. Resornega ministra Žigo Turka pa bodo zaradi nestrokovnosti, malomarnosti in ignorance pozvali k takojšnjemu odstopu.

V pripravljenosti

Kot so povedali pri novomeški policijski upravi (PU), so z napovedjo današnjega shoda v Krškem seznanjeni in ga bodo spremljali. Ukrepali bodo le v primeru kršitve javnega reda in miru ali drugih kaznivih dejanj. Ker danes poteka drugi krog volitev predsednika republike, bodo pozorni tudi na morebitne kršitve volilnega molka.

Na občini Krško so seznanjeni s shodom, drugih informacij pa nimajo.

Deli s prijatelji