GOSPODARSTVENIKI

»Protesti ne rešujejo ničesar, poglejte Grčijo«

Objavljeno 09. februar 2013 23.10 | Posodobljeno 09. februar 2013 23.10 | Piše: S. J.

Gospodarstveniki so prepričani, da v politiki manjka novih obrazov, kot nujno pa so izpostavili sprejetje delovne zakonodaje.

LJUBLJANA – »Na ulice je ljudi nagnala politika, ker ne dela dobro,« vidi razloge za proteste gospodarstvenik Franci Pliberšek. Predsednik uprave Iskre Dušan Šešok pa je prepričan, da »protesti ne rešujejo ničesar. Potrebujemo rešitve. Poglejte Grčijo. Ali se je kaj spremenilo? Vlada je druga, razmere enake.« Marjan Batagelj iz podjetja Batagelj & Co. pa meni, da gre tudi pri protestih samo za politično kalkuliranje, Slovenija po njegovem mnenju potrebuje nove politike, teh pa ni.

Volitve brez novih obrazov so nesmiselne

Vsi trije se strinjajo, da predčasne volitve brez novih obrazov ne bodo prinesle nobenih sprememb. Šešok ob tem dodaja, da gospodarstvo v takšnih razmerah ne more zdržati dolgo: »Vse skupaj že predolgo traja. Treba je spremeniti delovno zakonodajo.«

Kdo bo pognal Slovenijo?

Ne vedo, kdo bi lahko bil človek, ki bi znova pognal Slovenijo. Šešok pravi, da je takšnih oseb lahko več, vendar »nobena oseba ne bo prava, če ne bo družbenega konsenza«.

V oddaji TV klub na komercialki so se z gosti dotaknili tudi uspehov naših športnikov. Batagelj je prepričan, da je naša politika pravo nasprotje naših športnikov, Pliberšek pa si želi, da bi se naši politiki od njih končno navzeli tudi nekaj zmagovalnega duha.

 

Deli s prijatelji