OSVEŽITEV

Prostovoljni tacenski gasilci vabijo na ohladitev

Objavljeno 03. avgust 2013 17.54 | Posodobljeno 03. avgust 2013 17.54 | Piše: S. J.

Danes od 15.30 do 18. ure gasilci za otroke prirejajo zabavo s curkometom.

Takole so se otroci zabavali pretekli vikend.

LJUBLJANA – Neznosne temperature kar kličejo po ohladitvi. Ker pa so večkilometrske kolone razgrete pločevine, ki se le počasi premikajo proti Obali, marsikoga odvrnile, da bi se ohladil v morju, vam alternativo ponujajo prostovoljni gasilci iz Tacna. Tako kot pretekli vikend tudi danes od 15.30 do 18. ure za otroke prirejajo zabavo s curkometom, ki bo po eni strani poskrbela za to, da se bodo otroci zabavali, družili in igrali, hkrati pa se bodo tudi ohladili v tem prevročem dnevu.

»Vse skupaj je organizirano povsem spontano, z nekaj klici, elektronskimi sporočili, SMS-sporočili in zbere se okvirno 20–30 otrok v starosti od tri do 15 let. Sicer pa PGD Tacen tudi sicer poskuša poskrbeti za otroke. Pozimi smo jim razsvetlili enega od bližnjih hribčkov, da so se lahko sankali v večernih urah, pa še in še bi se lahko našlo,« je sporočil predsednik PGD Tacen Primož Burgar.

PGD Tacen

PGD Tacen je eno od 35 prostovoljnih gasilskih društev v Gasilski zvezi Ljubljana. Lani so uredili celotno okolico gasilskega doma in zamenjali gasilska vrata, letos pa so skupaj z MO Ljubljana obnovili celotno fasado z izolacijo in zamenjali vsa zunanja okna. Objekt bodo uradno prevzeli 24. avgusta, ko v večernih urah vabijo tudi na veselico.

 

Deli s prijatelji