IZ KRKE

Prostovoljci bodo zavihali rokave

Objavljeno 26. marec 2017 14.25 | Posodobljeno 26. marec 2017 14.24 | Piše: T. J. G.

Krkini prostovoljci bodo obiskali številne zavode, ustanove in društva, zbirali pomoč, darovali kri.

Učenci znajo zapeti in zaigrati tudi himno šole, se pa že veselijo obiska Krkinih prostovoljcev, saj so za šolarje skupaj s Plesnim centrom Novo mesto pripravili plesno delavnico. Foto Tanja Jakše Gazvoda

Krkin teden humanosti in prostovoljstva, letos med 3. in 8. aprilom bo že šesti po vrsti, bo znova povezal številne krkaše iz vse Slovenije, ki bodo vsaj malce polepšali dan pomoči potrebnim, hkrati pa bodo tako v sebi kot v okolju, v katerem delujejo, vzbudili duha solidarnosti in prostovoljstva.

Pomagati sočloveku je vodilo, ki je v zadnjih petih letih združilo skoraj 5000 prostovoljcev, ki so se družili s stanovalci 37 domov starejših občanov, popestrili dan v osmih varstveno-delovnih centrih in zavodih, skupaj so zbrali skoraj 16 ton oblačil in potrebščin, darovali 565 litrov krvi, pripravili 3670 živilskih paketov, pozabili niso niti na male živali, zanje so zbrali dobri dve toni hrane. Tudi letošnji program je pester in poln, vanj se bodo poleg slovenskih krkašev vključili sodelavci v 17 tujih državah. »Z druženjem, različnimi aktivnostmi in delavnicami pa tudi s pesmijo bomo poskušali v domovih za ostarele in v različnih zavodih pregnati osamljenost, se družiti z varovanci,« je dejala Elvira Medved, vodja službe za odnose z javnostmi v Krki, in izpostavila, da ima humanitarno poslanstvo v Krki že več kot 60-letno tradicijo, a v začetkih ni bilo tako organizirano in koordinirano.

So pa pred štirimi desetletji prevzeli pokroviteljstvo nad Osnovno šolo Dragotina Ketteja, šolo s prilagojenim programom, ki je gostila tudi predstavitev Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. Ob tej priložnosti so se učenci, šolo jih obiskuje skoraj 100, predstavili s kulturnim programom, novinarjem so razkazali prostore, še posebno so navdušeni nad multisenzorno sobo, se pa že veselijo obiska Krkinih prostovoljcev, saj so ti za šolarje skupaj s Plesnim centrom Novo mesto pripravili plesne delavnice. 

Deli s prijatelji