ZASTOJI

Prometni infarkt na meji s Hrvaško, pred Karavankami pa uro in pol čakanja

Objavljeno 25. julij 2015 17.36 | Posodobljeno 25. julij 2015 17.38 | Piše: STA, M. U.

Promet ponekod po državi ovirajo še močnejši nalivi.

Foto: Dars

LJUBLJANA – Več mejnih prehodov s Hrvaško je še vedno zelo obremenjenih, najdaljša čakalna doba je na Dragonji – dve uri za izstop iz države in ena ura za vstop. Tudi pred predorom Karavanke v Avstriji je kolona dolga, čakajo okoli uro in pol. Zastoji so tudi drugje po državi, gneča je predvsem na podravski avtocesti in obalnih cestah proti mejnim prehodom.

Med bolj obremenjenimi mejnimi prehodi danes je tudi Gruškovje, kjer vozniki za izstop čakajo okoli pol ure. Toliko čakajo tudi v Sečovljah, kjer je enaka čakalna doba tudi za vstop v državo. Na mejnem prehodu Zavrč se za izstop iz Slovenije čaka 20 minut, povečan promet je tudi na drugih mejnih prehodih s Hrvaško, kjer pa čakalne dobe ne presegajo 15 minut, navaja prometnoinformacijski center.

Kolona na koncu podravske avtoceste v Dražencih, kjer je gneča že od jutra, se je skrajšala na tri kilometre. Na hitri cesti Škofije–Koper je pred priključkom Koper center kolona vozil dolga okoli tri kilometre, zastoji nastajajo tudi od Kopra proti Šmarju in Dragonji ter v obratno smer ter na cesti Izola–Portorož.

Promet ponekod po državi ovirajo še močnejši nalivi. Prometnoinformacijski center voznike opozarja, naj ne ustavljajo pod nadvozi in ne povzročajo nevarnosti.

Deli s prijatelji