DEŽNIKE POSPRAVITE

Prognostiki: Jutri bo sončno

Objavljeno 22. julij 2012 11.06 | Posodobljeno 22. julij 2012 11.06 | Piše: A. L.

Več oblačnosti bo v jugovzhodni Sloveniji, temperature do 24 stopinj, na Primorskem do 28.

Morje se je ogrelo do 21 stopinj

LJUBLJANA – Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme, pripravite pa dežnike, saj se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. »Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki se bo popoldne in zvečer krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.«

Burja do 140 km/h

Danes bo na Primorskem pihala zmerna burja, ki se bo proti večeru okrepila in bo ponoči močna. Na izpostavljenih mestih bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) dosegala hitrosti od 120 do 140 kilometrov na uro. V ponedeljek čez dan bo slabela, vendar bodo najvišje hitrosti še nad 100 km/h. 

Preberite več o vremenu.

Sončen začetek tedna

Jutri bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Več oblačnosti bo v jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. »Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do okoli 18, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija,« napovedujejo na spletni strani Arso.

Burja bo oslabela, torek in sredo mogoč dež

Za hladno fronto, ki je prešla Slovenijo, se je nad Alpe in srednjo Evropo od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka nad naše kraje razmeroma hladen zrak. V torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Burja bo slabela, napoveduje Arso.

Deli s prijatelji