STISKA NA FDV

Profesorjem polovična plača, študentje prepuščeni sami sebi

Objavljeno 03. oktober 2013 09.56 | Posodobljeno 03. oktober 2013 09.46 | Piše: A. K.

Ministrstvo za izobraževanje vsem univerzam ni dalo vnaprej obljubljenega denarja za izvajanje petega letnika, ki ga predvideva bolonjska reforma, zdaj so se profesorji odrekli polovici plače.

Zataknilo se je pri denarju, saj fakulteta nima dovolj denarja za financiranje petega letnika študija.

LJUBLJANA – Čeprav bi morali imeti prva predavanja, študentje podiplomskega študija novinarstva v sredo niso bili niti vpisani, prav tako pa niso vedeli, ali se bodo sploh lahko vpisali. Ob 11. uri je vodstvo fakultete za družbene vede le potrdilo, da program lahko izvajajo, uro pozneje pa so se študentje lahko vpisali.  

Sprejeli so kompromis

Zataknilo se je pri denarju, saj fakulteta nima dovolj denarja za financiranje petega letnika študija. Na fakulteti so zato sprejeli kompromis, da bodo študentje namesto vaj v predavalnici opravili individualno raziskovalno delo, profesorji pa so se odrekli polovici plače, je pojasnila predstojnica katedre za novinarstvo Karmen Erjavec, poroča spletni portal Planet Siol.net.

Sistemska težava

Na kompromis so menda pristali, ker želijo ohraniti program, poleg tega pa se je vpisalo razmeroma veliko študentov. Dodala je, da se v tem letu ne bo izvajal program Politologija – analiza politik in javna uprava. Erjavčeva je še opozorila, da gre za sistemsko težavo, saj ministrstvo za izobraževanje vsem univerzam ni dalo vnaprej obljubljenega denarja za izvajanje petega letnika, ki ga predvideva bolonjska reforma.

 

Deli s prijatelji