TURISTIČNA PRILOGA

Prodala sta hišo, prišla v Slovenijo in uresničila sanje

Objavljeno 08. oktober 2012 15.20 | Posodobljeno 06. oktober 2012 19.58 | Piše: O. B.

Angleža sta navdušena kolesarja, ki sta se v Sloveniji lotila turizma.

Paul in Heidi sta pri pripravi projekta prevozila na tisoče kilometrov.

LJUTOMER – Poleg kmetijstva je turizem paradni konj pomurskega gospodarstva. V središču je zdraviliški, vedno bolj pa se uveljavljajo turizem na kmetijah in posebne veje turizma, denimo kolesarski. V Prlekiji je Anglež Paul Wadkin, ki je pred šestimi leti z Otoka prišel v Slovenijo, slednjemu vtisnil močan pečat. Kupil je hišo v Krapju pri Ljutomeru, kjer se mu je pridružila življenjska sopotnica Heidi, in skupaj sta se lotila projekta Simply Cycling Slovenia (SCS), ki prireja dnevne izlete po Prlekiji pa tudi po Sloveniji in celo Avstriji. Prijazna Angleža pri nas vidita svojo prihodnost.

»V Angliji smo živeli v Birminghamu, toda jaz ne maram velikih mest. Všeč so mi podeželje, gozdovi, narava. Prodala sva hišo in prišla v Slovenijo. Našla sva manjšo hišo in začela uresničevati svoje sanje. Verjamem, da je to odlična ideja, ki je lahko zelo koristna za lokalno območje pa tudi za vso Slovenijo,« v solidni slovenščini pove 49-letni Paul.

Kmetija s kolesarsko delavnico v Krapju je izhodišče za kolesarske počitnice v Sloveniji in južni Avstriji. Pri pripravi projekta je bilo treba prevoziti na tisoče kilometrov, raziskati glavne in stranske poti, vasi, mesta, nastanitvene zmogljivosti ter zanimivosti na poti. Leti 2010 in 2011 sta bili zaradi sklepnih priprav na prvo pravo sezono leta 2012 najbolj naporni. »Naše kolesarske počitnice so primerne za ljudi skoraj vseh starosti in sposobnosti. Za družine, enostarševske družine ali samo odrasle, za skupine, pare in posameznike. V sklopu oddiha pri nas poskrbimo za vse, gostje se lahko le mirno sprostijo in uživajo v kolesarjenju na svežem zraku in soncu ter seveda v vsem drugem, kar spada zraven. Za tiste, ki iščejo večji izziv ali želijo sodelovati na zelo zahtevnih regionalnih kolesarskih tekmovanjih, lahko pri SCS pripravimo posebne počitniške pakete,« razlaga Paul.

Paul in njegova partnerica, 42-letna Heidi, ljubiteljem kolesarstva in podeželja zagotovita nastanitev, kolesa in opremo, vodnika, zemljevid z možnimi potmi, asistenco na poti in dostavo prtljage na naslednje mesto nastanitve. »Ponujamo štiri vrste kolesarskih počitnic: sedemdnevne turne počitnice – za to kategorijo je na primer značilna pot vina in vode –, sedemdnevne izletniške počitnice, enotedenske počitnice za izkušene kolesarje in vodene izlete po Sloveniji,« še doda Paul, ki upa, da bo k nam privabil goste iz svoje domovine in od drugod po svetu, celo z Nove Zelandije.

Deli s prijatelji