NOVO UPANJE

Prodajalka kruha je Pubiju rešila življenje

Objavljeno 22. junij 2016 18.06 | Posodobljeno 22. junij 2016 18.06 | Piše: O. B.

Avstrijec Alois Padaric je hvaležen Slovenki Kseniji Adanič.

Ksenija je Aloisu vrnila upanje. Foto: Oste Bakal

GORNJA RADGONA – Upokojeni natakar iz Bad Radkersburga (avstrijska Radgona) Alois Padaric bo kmalu vstopil v 80. leto svojega življenja. Da je še živ, se lahko zahvali vodji prodajalne kruha in drugih pekovskih in mlečnih izdelkov Mlinopek v radgonskem trgovskem središču Maximus, Kseniji Adanič.

Ta je namreč dobro vedela, da ima Alois tudi zdravstvene težave, in ko so se te ob stopnjevale, sta njena prisebnost in sočutnost preprečili tragedijo, ki je bila pred vrati.

Alois nam je povedal, da je hudo zbolel za rakom. Prizna, da je obupal, nabavil je pomirjevala in nekega večera želel končati svoje življenje. Ko je za to izvedela Ksenija – Alois je bil na kavici v njenem lokalu –, je v Avstrijo takoj poklicala njegovo hčerko, ta pa prvo pomoč. Tako je Alois hitro in še pravočasno končal v zdravniški oskrbi. Poleg tega je od lekarn v okolici, na avstrijski in slovenski strani, zahtevala, da Aloisu ne prodajo spornih zdravil. »Zdaj sem vesel, da se je to zgodilo, saj je življenje vseeno zelo lepo in ga nikakor ne gre zapraviti,« je zadovoljen Pubi, kot ga kličejo.

Da lahko še več let normalno živi, mu je pred odhodom iz bolnišnice zagotovila tudi zdravnica. Potem ko mu je Ksenija vrnila upanje v življenje in prihodnost, je Alois spet vesel in prijazen možakar. Ko je izvedel, kdo mu je rešil življenje, je prišel h Kseniji v prodajalno z darilom. Zahvalil se ji je z lepo rožico in poljubom, ona pa je dejala, kako je vesela, da je Pubi spet med prijatelji in poln načrtov. Čeprav živi v Avstriji, Aloisa poznajo tudi na slovenski strani Mure oziroma v Gornji Radgoni, še zlasti v bližini mejnega prehoda in mosta čez reko, kjer ga mnogi nadvse spoštujejo. Tako kot tudi vedno nasmejano, prijazno in simpatično prodajalko kruha Prlečko Ksenijo, ki je rojena v okolici Ljutomera, zdaj pa z družino, možem Milanom in sinom Andreasom, živi le nekaj sto metrov proti toku reke Mure, v Podgradu.

Deli s prijatelji