LECITACIJA

Prizadetim v poplavah na pomoč tudi Gari Kasparov

Objavljeno 16. november 2012 16.35 | Posodobljeno 16. november 2012 14.35 | Piše: P. J.

Boris Kutin je odstopil šahovski komplet, na katerem sta se na svetovnem prvenstvu pomerila Visvanatan Anando in Veselin Topalov.

MARIBOR – Slovesnosti ob zaključku Svetovnega mladinskega šahovskega prvenstva v Mariboru se bo udeležil tudi Gari Kasparov. Večkratni svetovni prvak in politik se bo v Mariboru mudil nekaj dni, kjer bo v sklopu svojega obiska pripravil licitacijo in izkupiček namenil prizadetim v poplavah.

Odkar je Kasparov stopil na politični parket, je bil večkrat tarča različnih napadov. Nekajkrat je bil aretiran, pridržan, neki bivši privrženec pa ga je celo s podpisano šahovnico udaril po glavi. Zaslišala ga je tudi ruska tajna služba. Priznal je, da za svojo varnost skrbi na različne načine, med drugim se izogiba tudi hrani, o izvoru katere ni prepričan.

Za licitacijo, katere izkupiček bodo namenili prizadetim v poplavah, je podpredsednik Mednarodne šahovske zveze FIDE Boris Kutin odstopil šahovski komplet, na katerem sta na svetovnem prvenstvu zaigrala Visvanatan Anando in Veselin Topalov. Licitacijo bo vodil Jonas Žnidaršič, ki je tudi sam odstopil komplet Best chess. Na voljo pa bodo tudi manjši spominki Šahovske olimpijade na Bledu leta 2002. Licitacija bo potekala v sklopu večerje, na katero so bili povabljeni predstavniki slovenskega gospodarskega in političnega življenja.  

 

Deli s prijatelji