RAZKRITO

Privilegirani Šoltes: za občinsko stanovanje plačeval le 400 evrov

Objavljeno 20. maj 2014 21.01 | Posodobljeno 20. maj 2014 21.01 | Piše: P. J.

Še kot predsednik računskega sodišča je živel v občinskem stanovanju. Na podlagi katerih kriterijev ga je dobil, ne zna pojasniti.

Naš glavni cilj ostajajo državnozborske volitve, pravi Šoltes.

LJUBLJANA – Med ljubljanskimi privilegiranci, ki kljub uglednim in dobrim službam uživajo v najemu občinskega stanovanja, je bil kot predsednik računskega sodišča tudi Igor Šoltes. Stanovanjski sklad Šoltesa, zdaj kandidata na evropskih volitvah, ni nikoli preveril, saj naj za to ne bi bil imel zakonske podlage, poroča Dnevnik.

16 let v občinskem stanovanju

Za 80 kvadratnih metrov veliko stanovanje je mesečno plačeval borih 400 evrov, stanovanje pa je zapustil leta 2009, ko je že bil pet let predsednik računskega sodišča. Šoltes je dejal, da je bila njegova pogodba veljavna, da pa se strinja, da zakonodaja na tem področju ni optimalna. Da Šoltesa niso mogli preverjati, saj za to ni zakonske podlage, pravi tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Z občino Šiška je Šoltes podpisal najemno pogodbo marca 1993, kriterij, na podlagi katerega so mu podelili občinsko stanovanje, pa iz pogodbe ni razviden. V stanovanju je tako živel 16 let. Šoltes je dejal, da takrat ni bilo razpisa oziroma zakonodaje, na podlagi katere bi prišel do stanovanja. Na podlagi katerih kriterijev pa je prišel do njega, ni znal pojasniti.

Pravi, da ni imel ustreznih prihodkov

Šoltes je dejal, da bi se iz občinskega stanovanja, za katero je plačeval 400 evrov, izselil prej, če bi imel ustrezne prihodke. V klepetalnici MMC je zapisal, da gre za pričakovan poskus medijskih diskreditacij, saj so mu javnomnenjske ankete pokazale dobre možnosti.

Janković je na današnji novinarski konferenci dejal, da ne morejo nikogar preverjati in izseliti, dokler redno plačuje najemnino. Dodal je, da so z njegovim prihodom ukinili kadrovska stanovanja, saj so ocenili, da je vedno več potreb po neprofitnih stanovanjih.

Deli s prijatelji