NIŽJE CENE

Pripravljeni na razprodaje? Začelo se je

Objavljeno 11. julij 2016 09.53 | Posodobljeno 11. julij 2016 09.53 | Piše: STA, K. K.

Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, ne smejo pa trajati dlje kot 60 dni.

Tudi popusti so lahko droga.

LJUBLJANA – V Sloveniji so se danes začele tradicionalne poletne sezonske razprodaje tekstilnega blaga in obutve. Po navedbah Trgovinske zbornice Slovenija so te priljubljene in predstavljajo del utečene slovenske potrošniške tradicije, ki jo trgovci dopolnjujejo z različnimi ugodnostmi skozi vse leto.

Pričakovanja trgovcev so po navedbah zbornice primerljiva z lanskimi. Višine popustov bodo po razpoložljivih informacijah članov različne, vendar pa glede na dosedanjo prakso in izkušnje iz preteklih let ocenjujejo, da bodo trgovci znižali cene sezonskemu blagu za najmanj 30 odstotkov.

Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, ne smejo pa trajati dlje kot 60 dni, so spomnili v zbornici, kjer navajajo, da pri izvajanju znižanj ter sezonskih razprodaj v zadnjih letih ni bilo zabeleženih večjih kršitev.

Kot ugotavljajo, v zadnjih letih zaznavajo spremenjene nakupovalne navade potrošnikov, ki se na sezonska znižanja dobro in premišljeno pripravijo. Zaradi razmaha informacijske tehnologije je vedno bolj navzoča tudi t. i. multichannel prodaja, kamor sodi prodaja prek spleta.

Deli s prijatelji