PRIHAJAJO MOČNI NALIVI

Pripravlja se: kje in kdaj bo najbolj lilo?

Objavljeno 05. september 2015 12.42 | Posodobljeno 05. september 2015 13.01 | Piše: Mo. S.

Ta konec tedna ne bo odveč dodatna previdnost na prostem, pripravite se tudi na morebitne vdore vode v objekte in na ceste.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Vreme je že ponoči ponekod povzročilo nekaj težavimage, a najhujše šele prihaja. Že dopoldne se bodo pojavljale krajevne plohe, popoldne pa bo deževalo vse pogosteje.

image 
Takole kaže za danes ob 18. uri (temnejša zelena pomeni več padavin). 
image 
Takole napovedujejo za polnoč. 

Predvsem na Primorskem in delno na Notranjskem bodo še nevihte, proti večeru tudi močni nalivi, pravijo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Tudi na twitterju so sporočili, da je ponoči ponekod zapadlo 60 milimetrov dežja, a da lahko tudi danes pričakujemo nevihte z močnimi nalivi.

Najhuje bo ponoči

V drugem delu noči bo dež slabel in do jutra tudi ponehal.

Kje pa bo najhuje? Po napovedih modela Aladin bo največ padavin v zahodnem in osrednjem delu države, in sicer zvečer in v noči na nedeljo, kar lahko vidite tudi na slikah levo.

Mogoč porast hudournikov

Kako bo, bomo sicer videli sproti, saj so natančnejše napovedi manj zanesljive, so pa vremenoslovci že v petek izdali tudi opozorilo v zvezi z morebitnim porastom hudournikov. »V noči s petka na soboto, v soboto čez dan in v noči na nedeljo so ob močnejših nevihtah v večjem delu države mogoči hitri porasti manjših vodotokov in hudournikov,« so zapisali.

Ta konec tedna torej ne bo odveč dodatna previdnost na prostem, pripravite se tudi na morebitne vdore vode v objekte in na ceste. 

Spodaj pa lahko spremljate tudi radarsko sliko padavin, ki se redno osvežuje:

Kako je na vašem koncu? Poročajte nam prek spodnjega obrazca.

Deli s prijatelji