SVETUJEMO

Pripravite vozilo na jesen

Objavljeno 13. september 2015 10.37 | Posodobljeno 12. september 2015 19.31 | Piše: Blaž Kondža
Ključne besede: vozilo jesen

V jesenskih dneh je pametno preveriti tudi delovanje luči in brisalnikov, raven hladilne in zavorne tekočine ter količino olja v motorju.

Foto: Tadej Regent

Večina nas je s prvim šolskim dnevom že končala letni dopust, kamor se Slovenci najpogosteje odpravimo z jeklenim konjičkom. Dolge vožnje po vročini, čakanje v zastojih in ne najboljše ceste pomenijo dodatno obremenitev za vozilo. Kako poskrbeti, da dopustniška vožnja ne bo pustila posledic na avtomobilu, in kako tega pripraviti na jesen, smo povprašali strokovnjake iz servisne mreže Service MAXX.

Njihovi mojstri svetujejo, da se do konca septembra oglasimo pri njih na brezplačnem pregledu, kjer bodo preverili, ali vse deluje, kot bi moralo, in ali je avto tehnično brezhiben. Če se bo izkazalo, da potrebuje popravilo, brez katerega tehničnega pregleda ne bo uspešno opravil, vam bodo ponudili 20 odstotkov popusta na storitev. »Odlašanje s servisom ne pomeni samo zavrnitve na tehničnem pregledu, temveč lahko vodi do večjih okvar in s tem gromozanskih stroškov,« pravijo v mreži Service MAXX, kjer priporočajo še včlanitev v njihov Service MAXX Club, ki prinaša dodatne ugodnosti. Dodajo, da je članstvo brezplačno.

V jesenskih dneh je pametno preveriti tudi delovanje luči in brisalnikov, raven hladilne in zavorne tekočine ter količino olja v motorju. Pri hladilni tekočini je treba pogledati tudi, ali je ta odporna proti zmrzali. Prav tako je jesen pravi čas, da poletno mešanico tekočine za pranje stekel počasi zamenjamo z zimsko. Ne smemo pozabiti niti na pnevmatike, saj vožnja s takimi z neustreznim tlakom pomeni večjo in neenakomerno obrabo njihove površine in večjo porabo goriva.

Seveda nas je zanimalo, zakaj v servisih MAXX ponudijo nižjo ceno storitev kot na pooblaščenih. »Zaradi razvejane servisne mreže, njene velikosti in temu primerno ugodnih pogajalskih izhodišč za doseganje najugodnejših cen pri nabavi maziv in nadomestnih delov neposredno od proizvajalcev oziroma njihovih zastopnikov so cene servisnih storitev Service MAXX nižje od običajnih, kar velja tako v primerjavi s pooblaščenimi serviserji kot popoldanskimi šušmarji, ki delujejo brez računa, a se zaradi majhnega obsega delovanja oskrbujejo z nadomestnimi deli in mazivi v maloprodaji. Vsi naši mehaniki se redno izobražujejo in spoznavajo najnovejše tehnologije ter postopke s področja servisiranja, uporabljajo moderne diagnostične in informacijske pripomočke ter v vozila vgrajujejo kakovostne rezervne dele uveljavljenih proizvajalcev z znanim izvorom in popolno sledljivostjo,« pravijo v Service MAXX. 

Deli s prijatelji