POVEČAN PROMET

Pripravite vodo in sendvič, na cestah že gneča

Objavljeno 26. april 2017 18.15 | Posodobljeno 26. april 2017 18.15 | Piše: Ma. M.

Na naših cestah so pred dela prostim dnem že zastoji. Približno 50 minut je treba čakati za vstop v Hrvaško na Obrežju, uro in pol pa na mejnem prehodu Starod za vstop v Slovenijo.

LJUBLJANA – Na večini mejnih prehodov s Hrvaško je promet zgoščen, osebna vozila morajo malo manj kot uro čakati za izstop iz Slovenije na Obrežju, tovorna vozila pa uro in pol. Iz Hrvaške v Slovenijo tovornjaki čakajo dve uri. Podobna čakalna doba, ura in pol, je za tovornjake tudi na Starodu. Čakalna doba približno pol ure je tudi na mejnih prehodih Metlika in Gruškovje.

Pred predorom Karavanke je proti Avstriji zastoj tovornih vozil, ki je dolg približno tri kilometre.

Zaradi prihajajočih praznikov je pričakovati povečan promet po vsej državi, še posebej na mejnih prehodih. Najbolj obremenjeni odseki in mejni prehodi bodo od Ptuja do mejnega prehoda Gruškovje, kjer je promet dodatno oviran zaradi gradnje avtoceste. Zelo obremenjeni bodo tudi dolenjska avtocesta med Ljubljano in mejnim prehodom Obrežje ter mejni prehodi Metlika, Slovenska vas in Rigonce pa tudi ceste od Ljubljane proti mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Starod in Jelšane.

Spremljajte V ŽIVO, kakšne so razmere na slovenskih cestah:

Deli s prijatelji