MRAČNA NAPOVED

Pripravite se: za vikend nas bo zalivalo

Objavljeno 12. maj 2016 16.21 | Posodobljeno 12. maj 2016 16.27 | Piše: Mo. S.

Največ padavin bo v tem obdobju na zahodu države.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Prihajajoči konec tedna bo v znamenju oblakov in padavin. Še najbolj bo namočilo zahodno polovico države, torej Posočje in okoliške gore. Danes bo še oblačno s padavinami, deloma nevihtami, mogoči pa bodo tudi močnejši krajevni nalivi.

Popoldne se bo sicer delno zjasnilo, vendar bodo še nastajale plohe ali nevihte. Zapihal bo jugozahodnik, temperature se bodo čez dan dvignile do 20 stopinj Celzija.

Dež, dež, dež ...

Podobno bo tudi v naslednjih dneh, tako da se bo marsikateri načrt o izletu, pohodu ali preživljanju časa na prostem lahko izjalovil. Kot nam je povedala dežurna vremenoslovka pri Agenciji RS za okolje (Arso) Veronika Hladnik, bo v petek dopoldne v vzhodni polovici Slovenije še delno jasno, drugod bo oblačno. »Na zahodu bo deževalo in padavine se bodo čez dan širile proti vzhodu. Seveda pride tudi oblačnost, tako da bo popoldne po vsej državi oblačno, večinoma bo povsod tudi deževalo.« Pihal bo tudi okrepljen jugozahodni veter.

V soboto se bo podobno vreme nadaljevalo: »Sprva bodo padavine le na zahodu države, na vzhodu pa bo suho. Dan bo bolj ali manj oblačen. Čez dan pa se bo dež ponovno razširil nad večji del Slovenijo.« V nedeljo zjutraj bo večinoma še deževalo, sredi dneva pa bodo padavine od severa slabele in popoldne se bo začelo tudi jasniti. Zapihala bo burja oziroma severovzhodnik, da se bo ozračje malce ohladilo. Nedeljske temperature zraka se bodo tako gibale le okoli 15 stopinj Celzija.

Največ padavin bo v tem obdobju prav na zahodu države. V 72 urah bo po napovedih tam zapadlo tudi več kot 150 milimetrov padavin, vendar pa je Posočje že po pravilih bolj namočeno od preostalih delov države. 

In kdaj bo padavinskega obdobja konec? Obdobje stabilnejšega vremena se začne v ponedeljek, ko bo bolj suho in nekoliko toplejše.
 

Deli s prijatelji