ZEBLO NAS BO

Pripravite se: temperature bodo šle pod ničlo

Objavljeno 05. december 2014 12.01 | Posodobljeno 05. december 2014 12.01 | Piše: A. K.

Prihodnji teden bo suh, a zato veliko bolj mrzel.

LJUBLJANA – Čeprav smo pred kratkim poročali, da je bila letošnja jesen ena najtoplejših v zadnjih desetletjih image, je že čas, da se poslovi in na vrata potrka zima, kakor se za december tudi spodobi.

Zadnji dnevi so bili sicer bolj jesenski kot zimski, saj je padlo kar nekaj dežja, a od prihodnjega tedna naprej si lahko obetamo precejšnji upad temperatur. To nam je potrdil tudi dežurni prognostik Janez Markošek.

»Hladneje bo, saj bo vsaj nekaj jasnine. Jutra bodo hladnejša nekje od ponedeljka ali torka naprej. Zjutraj bodo temperature pod ničlo, čez dan pa se bodo še vedno gibale nad lediščem,« nam je povedal Markošek. 

Če ste se že naveličali nositi dežnik s seboj, vas bo zagotovo razveselila novica, da ga vsaj v začetku prihodnjega tedna ne boste potrebovali. »V začetku tedna padavin ne bo, kaj pa bo pozneje, bomo še videli. A videti je, da tudi proti koncu tedna ne bo dežja,« je dodal Markošek.

Snežna meja se bo spustila

Danes in jutri bo oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo jutri popoldne nekoliko okrepila. Meja sneženja bo danes na okoli 1800 metrov nadmorske višine, jutri pa med 500 in 800 metri. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 4, v Vipavski dolini in ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 8 do 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo na zahodu zmerno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še rahle padavine. V ponedeljek bo suho z obdobji sončnega vremena. 

Deli s prijatelji