PRIZADETA OBMOČJA

Pripravite se: nekateri do konca tedna brez elektrike

Objavljeno 03. februar 2014 19.41 | Posodobljeno 03. februar 2014 19.43 | Piše: STA, A. K.

Elektro Ljubljana obvešča, da bo odprava vseh okvar in izpad dobave elektrike trajal do konca tedna.

Bralka poroča o kaotičnih razmerah iz Rožne doline.

LJUBLJANA, NOVA GORICA, POSTOJNA – Elektro Ljubljana odjemalce na območjih Cerknice, Starega trga, med Cerknico in Sodražico, Babnega polja, v dolini reke Kolpe, med Cerknico in Logatcem, Logatca, med Logatcem in Žibršami, Logatcem in Kalcami ter med Logatcem in Rovtami, obvešča, da bosta odprava vseh okvar in izpad dobave elektrike trajala do konca tedna. Odjemalce pozivajo, naj se na to ustrezno pripravijo. 

Odjemalce na območjih Zagorja, Kamnika, Domžal, Grosupljega, Ivančne Gorice, Kočevja, Ribnice, Žirov, Vrhnike in Trebnjega opozarjajo, da bo zaradi odprave okvar dobava večkrat motena. Industrijske in tudi druge odjemalce pozivajo, naj temu prilagodijo svoje aktivnosti.

Na območju Elektra Ljubljana je bilo ob 16. uri brez napetosti 1210 transformatorskih postaj, oskrba z električno energijo je bila motena pri približno 35.000 odjemalcih.

Dela na terenu prekinili

Kljub prizadevanjem in naporom ekip družbe Elektro Primorska na terenu pa podnevi niso mogli zagotoviti oskrbe z električno energijo vsem odjemalcem, tako da jih je brez nje še vedno dobrih 10.000. Dela na terenu so iz varnostnih razlogov do jutra prekinili, so sporočili.

Najbolj so prizadeta območja na Cerkljanskem, Idrijskem, Šentviški planoti, naseljih na Gori nad Ajdovščino ter na Trnovsko-Banjški planoti, kjer je veliko število gospodinjstev brez elektrike in odrezanih od sveta. Reševalne ekipe in gasilci se trudijo, da se prebijajo do posameznih krajev in domačij. Prioriteto predstavlja oskrba gospodinjstev na težko dostopnih krajih z agregati. Potrebe po generatorjih električnega toka so zelo velike, zato jih poskušajo pridobiti tudi na občinah in pri posameznikih, ki jih ni prizadela ujma.

Največ težav zaradi poledice in podrtega drevja

Vodja vzdrževanja pri CPG Nova Gorica Vanči Premrl je povedal, da imajo največ težav zaradi poledenelih cest in podrtega drevja. Še vedno pa so popolnoma zaprte ceste Kalce–Hrušica, Kalce–Planina, Logatec–Žiri, Vrhnika–Horjul in Vrhnika–Podpeč, Sovodenj–Cerkno, Spodnja Idrija–Dolenja Trebuša, Breginj–most na Nadiži, Žaga–Učja, prelaz Predel je zaprt na italijanski strani, Srednje–Pušno. Največ težav imajo na področju cestne baze Logatec, kjer imajo neprestano na terenu ekipe.

Deli s prijatelji