NAPOVED

Pripravite se na plohe in nevihte

Objavljeno 11. avgust 2014 21.30 | Posodobljeno 11. avgust 2014 21.30 | Piše: STA, P. J.

Ponoči se bo pooblačilo, slabo vreme pa bo tudi v sredo in četrtek.

Takšna je bila prva letošnja julijska nevihta v Ljubljani

LJUBLJANA – Popoldne in proti večeru bodo predvsem na severovzhodu države in ponekod v gorah nastale krajevne plohe ali nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Plohe in nevihte tudi pri sosedih

Ponoči se bo od severovzhoda pooblačilo, v severni in osrednji Sloveniji bo nastalo nekaj ploh, sprva tudi še kakšna nevihta. Jutri bo v notranjosti Slovenije pretežno oblačno, občasno bodo možne krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Več sonca bo v južnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: v sosednjih pokrajinah bo deloma jasno, več oblačnosti bo predvsem zahodno in severno od nas, kjer bodo tudi krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Jutri bo ob Jadranu sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Slabe napovedi tudi za sredo in četrtek

Vremenska slika: nad severno Evropo je obsežno ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega do Alp, nad Sredozemljem in vzhodno Evropo pa je območje enakomernega zračnega tlaka. V nižjih plasteh bo začel prehodno pritekati nad naše kraje od vzhoda vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: v sredo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Spet se bo okrepil jugozahodni veter. V zahodnih krajih se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na četrtek razširile nad večji del Slovenije. V četrtek bo pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije bodo občasno še krajevne padavine. Osvežilo se bo.

Deli s prijatelji