NAPOVED

Pripravite se na hladnejše dni, čez vikend bo pihal okrepljeni veter

Objavljeno 15. julij 2016 23.02 | Posodobljeno 15. julij 2016 23.03 | Piše: Ro. S.
Ključne besede: vreme napoved

Vikend bo precej vetroven ter hladnejši. Izboljšanje vremena se obeta od nedelje dalje.

Ob morju so možna lokalna neurja z močnim vetrom

LJUBLJANA – V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem ob meji s Hrvaško lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Po Balkanu bo po večini oblačno in lokalno deževno vreme. Najvišjo nevarnost predstavljajo vetrovi na obmorskih območjih.

Dopustniki, pozor!

Na območju Velebita in Kvarnerja pričakujejo večje težave v prometu zaradi močne burje, ki se bo danes še krepila. Poročali smo že, da so nekateri avtocestni odseki že zaprti, obstaja velika verjetnost prekinitve trajektnih povezav z otoki.image

Sobota bo vetrovna, v nedeljo postopno bolje

V soboto bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Sveže bo in vetrovno, pihal bo okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 26 stopinj. V hribovitem svetu bodo pihali vetrovi s sunki okoli 70 kilometrov na uro, prav tako močan veter pričakujemo na severovzhodu Slovenije, je napovedal dežurni vremenoslovec iz Arsa.

Opozorilo za soboto:

image

V nedeljo bo sprva precej oblačno, na vzhodu lahko še rahlo dežuje. Popoldne se bo od zahoda postopno jasnilo. Veter bo slabel. Naslednji teden se bo vreme počasi stabiliziralo, temperature so bodo gibale okoli 30 stopinj.

Deli s prijatelji