HUDA URA

Pripravite se: kje bodo nalivi najmočnejši?

Objavljeno 14. september 2015 10.03 | Posodobljeno 14. september 2015 12.25 | Piše: Mo. S.

Dodatna previdnost danes ne bo odveč.

Nadaljevalo se bo nestanovitno vreme.

LJUBLJANA – Po sončnem in toplem koncu tedna nas danes čaka sprememba. Vremenoslovci so namreč napovedali močnejše nalive in nevihte, ki se že od jutra pojavljajo zlasti na zahodu države.

Danes dodatna previdnost tako ne bo odveč, zaradi močnih padavin pa bo lahko pestro tudi na cestah, zato vozite strpno in previdno.

image 
Napoved za danes ob 12. uri. Vir Arso 
image 
Napoved za danes ob 18. uri. Vir Arso 

Padavine se bodo dopoldne še krepile in popoldne zajele tudi osrednje kraje. Največ dežja bo v Posočju, medtem ko bo na vzhodu države sprva še delno sončno, popoldne pa bo tudi tam ponekod prehodno deževalo.

Opozorilo: Močnejši in dolgotrajni nalivi

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala tudi opozorilo: »Danes sredi dneva so v severozahodni Sloveniji ob nevihtah mogoči močnejši in dolgotrajni nalivi. Ob tem lahko hitro narastejo manjši vodotoki.«

Že v nedeljo so med najbolj izpostavljenimi območji našteli Posočje, Idrijsko-Cerkljansko hribovje in zahodni del Gorenjske.

Napovedi torej kažejo, da bo najmočneje deževalo na zahodu in severozahodu Slovenije, kar si lahko ogledate tudi na slikah levo. Temnejša zelena pomeni več padavin, vijoličasta pa prikazuje oblačnost.

Medtem pa lahko spodaj spremljate še aktualno radarsko sliko padavin, ki prikazuje trenutno stanje in se sproti osvežuje.

 

Deli s prijatelji