MRZLO JUTRO

Pripravite se: jutri le pet stopinj

Objavljeno 27. maj 2015 19.15 | Posodobljeno 27. maj 2015 19.15 | Piše: A. K.

Temperature čez dan se bodo gibale okoli 20 stopinj Celzija, dopoldne med pet in deset.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – V prihodnjih dneh nas ne čakajo veliki vremenski preobrati, a bodo jutranje temperature precej nizke. Najhladneje bo jutri zjutraj, ko se bodo temperature po državi večinoma gibale okoli pet stopinj Celzija, nam je povedal dežurni vremenoslovec Brane Gregorčič. Jutri bo precej sončno, v petek pa bo še nekoliko topleje. Temperature naj bi dosegle do 26 stopinj Celzija.

Plohe, ne deževje

»V soboto bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa lahko v severni polovici Slovenije nastanejo plohe in nevihte,« dodaja Gregorčič. Po njegovih besedah bodo to zanemarljive padavine, ne pa deževje, ki bi trajalo ves konec tedna. Kljub ploham bodo temperature ostale precej visoke. »V južni polovici bi lahko dosegle do 25 ali 26 stopinj, na severu pa bo malce hladneje,« je pojasnil.

Prihaja poletje

V nedeljo bo kakšno stopinjo manj, tudi povsem oblačno ne bo. Gregorčič pravi, da so bile temperature pretekli teden prenizke za ta čas, a se bo to v prihodnjih dneh popravilo. »Mesec kot celota je bil nekoliko pretopel, ker je bila prva polovica nadpovprečna, imeli pa smo tudi eno hladnejše obdobje.« V začetku prihodnjega tedna se bodo temperature začele postopno dvigovati in videti je, da bo poletje res kmalu potrkalo na vrata. »Lahko bi se segrelo do več kot 25 stopinj.«

Deli s prijatelji