POSLOVANJE

Primorju blokirali vse bančne račune

Objavljeno 04. januar 2012 17.53 | Posodobljeno 04. januar 2012 17.53 | Piše: A. L./STA

Plače zaposlenim izplačujejo v skladu z dogovori, pravijo v podjetju.

Če ne bo obljubljenega denarja, bo stavka

AJDOVŠČINA – Predlog sanacijskega programa, ki ga je vodstvo Primorja posredovalo bankam upnicam v odločanje decembra, predvideva več možnih scenarijev. Predlog je v obravnavi pri vseh bankah upnicah, je povedala vodja odnosov z javnostjo v Primorju Ivana Bratož. Primorje pa ima trenutno ponovno blokirane vse bančne račune.

Sanacijski program

Trenutno poteka pojasnjevanje posameznih predpostavk in izhodišč sanacijskega programa ter preverjanje ocen tveganj po posameznih scenarijih. Prav tako niso zaključeni niti pogovori z upniki. »Drugi krog pogovorov z upniki še poteka, zato še ni zaključkov,« je dejala Bratoževa.

V Primorju pri tem zagotavljajo, da potekajo izplačila plač zaposlenim skladno s sporazumom o dinamiki izplačila plač, ki ga je vodstvo družbe Primorje lanskega novembra podpisalo s sindikati.

S številnimi projekti

Med večjimi projekti, ki jih Primorje izvaja, je šesti blok Termoelektrarne Šoštanj, kjer gradijo zahteven projekt gradnje hladilnega stolpa in glavnega tehnološkega objekta. Kot izvajalec gradbenih del Primorje sodeluje tudi pri projektu škofjeloške obvoznice. Zaključuje se projekt Kocerod, kjer je naročnik unovčil bančno garancijo, kar bo pripomoglo k poplačilu podizvajalcev na projektu.

»Unovčenje garancije za družbo Primorje pomeni povečanje obveznosti do bank. V predlogu sanacijskega programa skupine Primorje so bile predvidene rezervacije za potencialne obveznosti iz omenjenega naslova,« je pojasnila Bratoževa.

Večje projekte izvajajo tudi v tujini. Tako je v polnem teku gradnja mostu Port Milena v Črni gori. V Srbiji Primorje gradi poti do mostu preko Save in viadukt na beograjski obvoznici. V zaključni fazi je tudi gradnja vodarne Makiš v Beogradu, napredujejo pa tudi dela v predoru Vjenac v BiH.

Deli s prijatelji