NA SODIŠČE

Primorje toži Dars in državo zaradi Italijanov

Objavljeno 11. april 2012 11.48 | Posodobljeno 11. april 2012 11.49 | Piše: D. P.

Prva obravnava bo v petek.

Vodstvo obljublja, stavke očitno ne bo

LJUBLJANA, AJDOVŠČINA – Družba Primorje, d. d., je kot ponudnik sodelovala v postopku oddaje javnega naročila Darsa za izgradnjo predorov Barnica in Tabor na odseku Razdrto–Vipava (Rebernice).

Zahtevali revizijo postopka

Posel je šel v roke Italijanov (JV Vidoni & Oberosler). Ajdovci se s tem niso pomirili, zato so vložili zahtevek za revizijo postopka oddaje javnega naročila, ki pa je bil zavrnjen tako od Darsa kot od državne revizijske komisije.

V tožbo

Primorje se z odločitvijo pristojnih organov ni strinjalo. Zato toži Dars in Republiko Slovenijo. V odškodninski tožbi zahteva 347.750,53 evrov.

Neupravičen zahtevek

Kot pravijo na Darsu, obe toženi stranki v celoti ugovarjata tožbenemu zahtevku in zastopata stališče, da ni bil podan nikakršen razlog za izločitev ponudbe izbranega ponudnika. Tako Dars kot državna revizijska komisija ocenjujeta, da je bila oddaja javnega naročila izbranemu ponudniku pravilna in da je zato zavrnitev zahtevka za revizijo utemeljena.

Glavna obravnava na petek, 13. tega meseca

Dodajmo še to, da je postopek v fazi pripravljalnih vlog, razpisan pa je tudi že narok za glavno obravnavo, ki bodo v petek, 13. aprila, v Ljubljani.

Deli s prijatelji