TRIGLAV

Prijave dežujejo, dame, pohitite!

Objavljeno 30. julij 2013 15.36 | Posodobljeno 29. julij 2013 21.48 | Piše: Boštjan Fon

Vrhunec gorniške izkušnje bo vzpon 6. septembra 2013 na najvišjo točko Slovenije.

POKLJUKA – Zakaj hodimo na Triglav od daljnega leta 1966 s stotnijo žensk? V prehitri, pobezljani sedanjosti, nekateri taki, ki se tistega leta sploh še nismo rodili, vendarle znamo govoriti o času, ko se je v gorski svet podajala druščina plemenitih in nadvse predanih ljudi. Ker smo s svojim načinom življenja z gorami zavezani tradiciji, ki jo minljivost današnjega, prevečkrat po kramarsko preglasnega trenutka ne more odplakniti.

In zato, ker mi, kronisti dnevnega dogajanja pod Alpami, popisanega na listih najbolj branega in cenjenega dnevnika Slovenske novice, želimo dekletom, ženam, mamam, babicam in kar je še ženske žlahte, pridodati košček lepega v osebno življenjsko berilo. Na naših straneh je danes zadnjič, petič v tem vročem poletnem mesecu, razpis za sestavo generacije pohodnic z letnico 2013!

Znamo prisluhniti in vemo, da večina od vas, preden se odloči izpolniti kupon, melje v sebi strah pred vzponom na naš najvišji vrh. Dotakniti se Aljaževega stolpa je mnogim že desetletja izziv in se korakov navkreber brez pomoči zaupanja vrednih ne bodo nikoli lotile. Tudi zato vztrajamo pri organizaciji najbolj dokumentiranega in hkrati najbolj cenjenega organiziranega pohoda pod Alpami. Danes imate zadnjo priložnost poslati kupon, ki bo padel v nahrbtnik, iz katerega bomo žrebali med prihodnjim vikendom. Sprejemali jih bomo v našem tajništvu samo do petka zjutraj.

Naj vam prišepnemo, da je letošnje leto že po četrtem objavljenem kuponu k nam prispelo več prijavnic kot lani skupaj, kar je za nas, ki se trudimo, da bo pohod tako kot vsakič svojevrstno gorniško doživetje za naše pohodnice, res lepo priznanje.

Do 2. avgusta!

Bi se rade z drugimi planinkami v četrtek, 5. septembra 2013, zbrale na Rudnem polju na Pokljuki, v objektu EVOJO, kjer bo prva prenočitev, se prej spoznale z vodniki in organizatorji pohoda ob strokovnem predavanju priznanega gorskega vodnika in gorskega reševalca Klemena Volontarja, naslednja dva dneva pa se sprehajale, se vzpenjale in malo plezale po Julijskih Alpah? Vrhunec gorniške izkušnje s Slovenskimi novicami bo vzpon v petek, 6. septembra 2013, na najvišjo točko Slovenije, ob seveda primernih vremenskih in gorniških razmerah. Po prenočevanju v triglavskem domu Planika sledi v soboto, 7. septembra 2013, vrnitev po isti poti. Če želite biti z nami na vrhu očakov kranjskih siv'ga poglavarja, natančno izpolnite prijavnico in jo, nalepljeno izključno na poštno dopisnico, najpozneje do petka, 2. avgusta 2013, pošljite na naslov: Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, pripišite pa 100 žensk na Triglav, sprejemamo tudi elektronske prijave na spletnem naslovu www.slovenskenovice.si. Stroški organizacije, zavarovanja in kompletne oskrbe za vsako izžrebano udeleženko niso visoki, ker bodo tako kot vedno polovico oziroma okroglega stotaka primaknile Slovenske novice.

 

Deli s prijatelji