POSVET

Prihodnost v Sloveniji ima svojo ceno in točno določena imena

Objavljeno 23. januar 2015 15.56 | Posodobljeno 23. januar 2015 15.56 | Piše: T. L.
Ključne besede: Marko Voljč

Po decembrski objavi tajnega seznama članov civilne iniciative Act tank Marko Voljč organizira posvet o Prihodnosti v Sloveniji. A le za povabljene.

LJUBLJANA – Konec lanskega leta se je pojavil tajni seznam imen, ki naj bi jih Marko Voljč vabil v civilno iniciativo Act tank in ki bi lahko v prihodnjih mesecih zamenjala Mira Cerarja, sam Voljč pa bi postal mandatar tehnične vlade. Objava je izzvala kar nekaj odzivov, o katerih smo poročali, zdaj pa spletni portal Pozareport.si piše, da se bo posvet v precej širši zasedbi zgodil v sredini februarja. 

Na posvet o Prihodnosti v Sloveniji je namreč povabljenih 600 ljudi, prostora pa bo največ za 150. Vse skupaj se bo dogajalo 13. februarja v Cankarjevem domu, mediji pa na dogodek ne bomo vabljeni. 

Voljč se je pod vabilo podpisal kot član tako imenovane Trilateralne komisije, poleg njega pa sta podpisana še Lenart Škof (Akademija za demokracijo) in Žiga Vavpotič (Simbioza in Ypsilon). 

Prihodnost Slovenije pa ima svojo ceno: povabljenci morajo plačati vstopnico po ceni vsaj 20 evrov na osebo, denar pa bo šel za pokritje stroškov posveta in skromne pogostitve, ki naj bi stala okoli pet tisoč evrov. Če bo kaj denarja ostalo, pa ga nameravajo prireditelji podariti projektu Botrstvu, ki pomaga otrokom v stiski.

Preverjanje gostov bo očitno precej strogo, saj vstopnica ni prenosljiva, kupiti pa jo je mogoče samo ob predložitvi osebnega dokumenta, ki ga bo treba pokazati tudi pred dogodkom ob registraciji.

Kot še poroča portal, bo posvet imel štiri vsebinske sklope, in sicer Pot Slovenije (kjer so kot uvodni govorci predvideni nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, ustavni sodnik Ernest Petrič ter voditeljica oddaje Odmevi na TV Slovenija Rosvita Pesek), Skupni imenovalci, kjer sodelujejo Luka Lisjak Gabrijelčič, Lev Kreft, Žiga Turk in Ksenija Horvat Vidmar, potem Slovenija in svet (Ajša Vodnik, Aleks Jakulin in Zlatko Šabič) ter Prioritete z Romano Jordan, Romanom Jeralo, Anito Ogulin in Markom Voljčem.

Deli s prijatelji